:

:

:

BAYBURT İL ÖZEL İDARE ŞAMPİYONLUĞU BAYBURT'A HEDİYE ETTİ

1 Mayıs 2019 Çarşamba 10:57
Mehmet AKTOPRAK

VE… 33 YIL SONUNDA GELEN ŞAMPİYONLUK… BAYBURT’UN TÜRKİYE’NİN NERESİNDE OLDUĞUNU BİLEN KAÇ KİŞİ BİLİR? ÖZCAN HOCA, BAYBURT’U ÜÇÜNCÜ LİG’DEN ALIP İKİNCİ LİG’E ÇIKARAN BİLGİLİ VE ÇALIŞKAN LIĞININ ESERİDİR!

Ben, Bayburt’u ilk defa Özcan Hoca’nın anlaşması ile tanıdım… Özcan Hoca’nın 2017/2018 sezonunda Tarsus’u çalıştırmaya başladığında tanıştım. Teknik ve taktik anlayışının yanında çalışmasını üst seviyeye çıkarmasını bilenlerdendi! Bilgi alışverişini spor yazarları ile paylaşan; hoşsohbet olduğu kadarda, alçakgönüllü kişiliği vardı? Çalıştığı takımların bölgesel olarak benimseyen ve uyumlu yapısı ile ilk defa spor konularını tartışabildiğim bir teknik adamdı Özcan Hoca’yı bir defa daha kutlar, başarılar dilerim..                                                                                                                                                         

BAYBURT İL ÖZEL İDARE KULÜBÜ 33 YILSONUNDA 2.LİG’E YÜKSELDİ…                                                               

Bayburt in küçük bir ilimiz… Ancak tarihi yönden ve turizm açısından gelişen bir potansiyel ilimizdir! Çoruh nehri Bayburt’u ikiye böler ve rafting sporunun yapılan en zor etapları sayesinde heyecanlı müsabakalar yapılır… Osmanlı döneminde sınırı koruyan Bayburt Kalesinin haşmetli yapısını görürsünüz! Bölge insanı çok cana yakın olduğu kadarda, samimi ve dürüst insanların yaşar Bayburt’a! Bayburt coğrafi açıdan bakıldığında Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerine komşu olması ile yaşam bağlarları ile bağlıdır! Bugün Bayburtlu 33 yılsonunda gelen 2.lig şampiyonluğunu doyasıya yaşamanın zevkini çıkarıyor! Sarı-siyah renklerin hâkim olduğu Bayburt,  kalesi ve Çoruh nehri ile bir uyum içinde sosyal yaşamına bir halka eklemeyi bu sezon başardılar! Sezona başladığında Bayburt sorunlarını çözemediği gibide; sponsorun ayrılması ile başlayan ekonomik sorunlarla boğuşmaya başladı… Bayburt’un azmin ve elinden tutan Valilik sayesinde takımlarına sahip çıkmaları sayesinde İl Özel İdare Kulübü olarak adı değiştirildi. Bu değiş sonucunda beklenen patlamayı tecrübeli teknik adam Özcan Hoca ile anlaşarak lig’e iyice asıldılar ve bugün istedikleri Şampiyonluk heyecanı sarı-siyah renkler sayesinde Bayburt ili ve Bayburtlular yaşadı!

Bayburtlular sporcu ruhu ile takımın yanında yer alan Vali Ali Hamza Pehlivan ve kulüp Başkanı Ersoy Özbek ile sahada mücadele eden oyuncular ve taraftarın destekleri devam etti… Başarmak için başarmayı istemek gerekir! Bayburt İl Özel İdare Kulübüne 2.Lig’de başarılar dilerim..                                                                                       

GÜNÜN SÖZÜ: TEKNİK ADAMIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BÖLGE İNSANI İLE UYUM İÇİNDE YAŞAYABİLMEKTİR! DOSTLUKLARIN KURULDUĞU YERLERDE TOPLUMA SPORUN SOSYAL AKTİV YAŞAMINI ÖĞRETMEK KADAR GÜZEL NE OLABİLİR! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 439 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2