:

:

:

BAŞKAN SEÇER” SURİYELİLERE BÜTÇEMDEN YARDIM YAPMAM” DEDİ

27 Haziran 2019 Perşembe 10:58
Mehmet AKTOPRAK

Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın  çıkışı ile başlayan CHP’li belediyelerin Suriyeli kaçkınlara belediye yardımı yapılmayacağı açıklaması geldi. Mersin’de 300 bine yakın Suriyeli kaçkınlar meclisin gündemine taşındı…

Türkiye’de yaşayan Suriyeli kaçkınların ne kadar nüfusa sahip oldukları kesinleşmiş bir rakam yerine tahmini rakamlarla ifade ediliyor! Mersin’de de, tahmini 300 bin rakamı söyleniliyor! Kaçak ve göçen Suriyeliler şimdiden İl Göç İdaresi’ne müracaat ederek, ailelerini kayıt altına aldırma işlemlerini tamamlamaya çalışıyorlar..                                                                   

BELEDİYE MECLİSİ 2019 HAZİRAN TOPLANTISI YAPILDI…                                                                                               

Toplantının ikinci birleşimde Başkan Vahap Seçerin Suriyeli kaçkınlarla ilgili görüşü şöyle” Ben Suriyelilere Bütçemden yardım yapmam” diyerek konuşmasına devam etti” Çünkü kanuni olarak mülteci veya sığınmacı diyemiyoruz. Sayıları resmi kayıtlarda 200 bin olduğu biliniliyor. Gayri resmi olarak 300 bin üzerinde. Bizleri ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarla karşı karşıya bırakıyorlar, yanlış uygulama ile vatandaşlarımıza zulüm ediyoruz. “dedi… Kentte oluşan Arap mahallerin oluşması sonucunda oluşan görüntü kirliğinden de, şikâyetçi olduğunu ifade etti.                                                                     

TEHLİKE GELİYOR…                                                                                                                                                        

Başkan Seçerin bu konuda ortaya koyduğu değişimin ilerleyen günlerde daha tehlikeli boyutlara varmadan kesin çözüm bulunması gerekir! Suriyeli kaçkınların kültür açısından da, benzerlik görülmüyor… Ekonomik açıdan Türkiye’ye veya bulundukları yerleşim alandaki belediyelerin yardımları ile geçinmeleri sayesinde ekonomiyi sarsıyor. 

Ucuz işçi olarak çalışmalarıyla başlayan işsizlik sayısı artmaya başladı. Nereden bakılırsa bakılsın; Suriyelilerin ilerleyen günlerde ekonomik, kültürel, sosyal hayatımızı etkilemesi söz konusu! Gençlerin  serbestçe dolaşmaları ile başlaması muhtemel olan Türk gençlerinin vereceği tepkiler daha sert olabilir…

Tarsus’ta Dua Tepe Mahallesi Suriyeli kaçkınların yerleştikleri alanda şikayetlerin tepkisi her an olabilir…Kavaklıda ortaya çıkan tartışma sonucunda Suriyeli birkaç ailenin polis kontrolünde gönderildiği bilinen bir gerçek değil mi?

TÜRKİYE BU KADAR ZENGİN İSE; KENDİ VATANDAŞLARI NEDEN FAKİR?                                                           

Suriyeli kaçkınların Türkiye’ye gelmeleriyle başlayan işsizliğin sebebi bu kaçkınlar değil mi? Ucuz işçi olmalarının yarattığı tercih nedeni oluyor! Fabrikalarda, iş yerlerinde, tarlada ve aklınıza gelen her nerde bu kaçkınları görmek mümkün!

Emekliler, çalışanlar, esnaflar, tüccara sorulduğunda memnun olan yok! Akdeniz bölge Belediyeleri sınırları içinde yaşayan kaçkınları kontrol altına almaları ve kesin rakamı bilmeleri çok önemlidir!                                                                                                                                    

GÜNÜN SÖZÜ: BAŞKAN SEÇER’İN, ÖRNEK DAVRANIŞI KUTLAR, BAŞARILAR DİLERİM…  (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 498 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1