:

:

:

BABA 75 YAŞINDA… OĞUL 35 YAŞINDA…

11 Aralık 2018 Salı 09:18
Mehmet AKTOPRAK

TORUN 1,5 YAŞINDA OLUNCA…

25 YILLIK YAŞAMI KUTLADIK!

Nasıl bir ruh içinde olduğumu sorarsanız;  yaşamımın en güzel günümü, oğlum H.Emre Aktoprak’ın evinde 35’nci yaş gününü kutlayarak yaşadım… Akşamın en güzel yanı olan Torunum Aslı’nın “ Gel dede oyun oynayalım” değişi ile küçük parmaklarını elimi tutarak, yan odaya götürmesiyle yaşadığımı söylemek isterim… Oyuncakları ile oynadık… Hikâye kitaplarını okuduk… Bu iletişim sonunda anlaşmamız mümkün oldu. Rahmetli annem, torununu çok severdi… Sevgisi ölünceye kadar sürdü..  12 kişilikli masada hazırlanmış menü ve şarap ve rakı eşliğinde yapılan sohbet idi. Masada yeni veli çift olunca; sohbetin gündemi evlilik olur değil mi? Masada daha çok genel konuşmaların hakim olduğu ortamı yaşadık..

HASAN EMRE 35 YAŞINDA…

Allah herkese böyle bir oğul versin! Saygılı ve sevgi dolu bir insan olmanın verdiği onurlu yaşamına  bağlı bir karakteri olduğu kadarda, aile ilişkilerine çok önem verir…  Bu gecenin en sürpriz konuğu ben olmalıyım ki; babanın gelişi ile şenlenen masanın sohbeti de, uçuşan bir keklik misali “ düz ova ve şıkıdım” diyerek sohbetimiz devam etti..  Tek bir erkek oğul olunca; ailenin üzerine titrediği gibi, titrediğimizi söylemek için, anne sevgisi ile yoğrulmuş olunca; annesinin sevgisi her zaman baskın olmuştur! Okul yıllarında anne takibi ile başlayan eğitim sürecinde başarılı olmasını sağlamış ve iki yıllık motor teknisyeni olarak  Berdan Cıvada ve somun fabrikasında çalışmasını sürdürüyor..

AİLE YAPISI ÇOK SAĞLAMDIR…

Hasan Emre’nin eşi olan Pınar Hanım, çok özverili çalışmasının yanında ekonomik şartları takip eden ve yaşama şartlarını iyileştiren yatırımlara yönelik çok bilgilidir! Sağlıkçı ve ev hanımı olarak sosyal yaşamı düzenlemenin yollarını düzenlemekte çok başarılıdır.. Torunuma gelince; sevecen ve sevimli tutumunu sevmemek olabilir mi? Olmayacağı gibi, torun sevgisinin en güzel döneminde kaynaşmak, yanaşabilmek içinde “hokkabazlık” yapabilmek isteği duymayan dedeler olur mu? Daha İstanbul’da yaşayan Sofi ve Robin olduğunu söylemek isterim… İkisi de, çok candan ve sevimli oldukları kadar da, duygulu… Dedelerini çok severler ve telefon görüşmeleri sıkça yaparız!

DEDE OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU…

Dede olmak çok güzel bir duygudur! Torun sevgisi ise, tadılması gereken sevgilerin en güzelidir! Dünya sevgiler üzerine kurulu olsa; toplumsal yaşam sevgi çiçekleri ile donatılırdı! Sevgi çiçekleri açması içinde, çocuk sevgisi, torun sevgisi, toplum sevgimiz çiçekleşirdi!

Duygularımızın gelişmesini sağlayacak olan “sevgi ve saygımızı” ifade edecek çiçek bahçelerini oluşturalım!

HAFTANIN SÖZÜ: OĞLUM! İYİKİ DOĞDUN;  AKTOPRAK AİLESİNİN; MUTLU OLAMSINI SAĞLAYACAK OLAN “ASLI”NIN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNE ELBİRLİĞİ VERELİM! (Mehmet AKTOPRAK) 

Bu yazı toplam 537 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2