:

:

:

AVRUPA'DA TÜRK OKÇULARI VE GÜREŞÇİLERİMİZ MADALYALARI TOPLADI

22 Nisan 2019 Pazartesi 10:22
Mehmet AKTOPRAK

21 yaşındaki Mete Gazoz Güney Koreli Wooljin’in(700) puanı olan dünya rekorunu kırmasına az puan kaldı… 2020 Tokya Olimpiyat Oyunları öncesi hazırlık ve katılım açısından önemli bir yıl olan 2019 yılına Okçularımız başarılı sonuçlar olarak girdi. 2018’de Dünya Okçuluk Federasyonun organize ettiği  “En İyi Klasik Yay Erkek Sporcu ve En İyi Çıkış Yapan Sporcusu” seçilen Mete Gazoz, açık kategorisindeki ilk Uluslarası turnuvasına çıktı… Geçen hafta gerçekleşen ve ülkemizde sezonun ilk açık turnuvası olan” Kahraman Bagatır İlkbahar Okları” Türkiye Kupasındaki çiftte altın madalya elde eden milli okçumuz Avrupa Grand Prix yarışmasında üç rekora imza attı..

BÜYÜKLERDE DÜNYA REKORU 700 PUAN…

Klasik Yay Bireyselde sıralama turunda mücadele eden 19 yaşında Mete Gazoz’un 698 puanla ilk sırada yer alma şansı yakaladı. Ayrıca, “Dünya Gençler Rekoru”  “Avrupa Büyükler Rekoru” ile “Avrupa Gençler Rekoru”nu kırmayı başaran Türk Okçuluğunun yeteneği olduğunu en kısa zaman içinde ispatlamış oldu. Böylece Milli Okçumuz Mete Gazoz, Olimpiyat oyunları dışındaki Uluslar arası yarışmada topladığı en yüksek puana yaklaştı… Mete Gazoz, 2016’da yapılan Rio’da ulaştığı 700 puanı olan Güney Koreli Wooljin’in dünya rekoruna yaklaştı.                 

2012 Londra’da İm Dong Hyun 699 puana, Kim Bubmin’in de 698 puana ulaştı… Ayrıca 154 sporcu arasında Erdal Meriç Dal 677 puanla 6. Seri başı, Fatih Bozlar 663 puanla 28. Seri başı, Samet Ak 646 puanla 66. Seri başı oldu. Türk Okçuluğu Avrupa ve Dünya Okçuluğunda söz sahibi oldu..                             

 AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI…                                                                                                                                  

Romanya’da başlayan Avrupa Güneş Şampiyonasında başlayacak olan turnuvaya Türkiye 30 sporcu ile mücadele edecek… Romanya’da başlayan Avrupa Güreş Şampiyonluğunda Türk Sporcuları altın madalyaları aldı. İlk altın madalya’yı Süleyman Atlı aldı… Türk Güreşçilerimiz 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya aldı.  Serbestte Recep Topal ile Fatih Erdin bronz madalyanın sahibi oldu.                                                

TÜRK KADIN GÜREŞÇİLERİ FİNALDE…                                                                                                                      

Romanya’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonasında Türk Kadın Güreşçileri minderde madalya umudumuz 76 kğ’daki Yasemin Adar (üç defa altının sahibi) adını finale adını yazdırdı…

Yarı finalde mücadele edecek olan Türk Kadın Güreşçilerine gelince;  50 kiloda Evin Demirhan,69 kiloda Elif Jale Yeşilırmak rakiplerine yenildi. Bu iki Güreşçi bronz madalya için mücadele edecek… 55 kiloda Mediha Gün çeyrek finalde mağlup olduğu rakibi finale kalınca bronz madalya için mücadele edecek…                       

 Kadın Güreşçilerimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında madalya mücadelesinde başarısı devam ediyor..

GÜNÜN SÖZÜ: KIZLARIMIZIN GÜREŞTE GÖSTERDİKLERİ BAŞARI İLE OKÇULARIMIZIN BAŞARISINI ALKIŞLAYALIM!(Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 494 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1