CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, 12 Eylülde yapılacak anayasa oylamasına 'Hayır' diyeceklerini söyledi.
Oksal, partisinin Tarsus ilçe teşkilatına Yeşiltepe beldesinden ve Yeni Hal esnafından toplam 100 kişinin katılımı nedeniyle düzenlenen toplantısında ilk konuşmayı İlçe Başkanı Vedat Günyar yaparak, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde CHP'lileri yanlarında daha fazla görmek istediklerini söyledi.
AKP'nin yolsuzluğa, anarşiye, işsizliğe halkın desteğini alarak hep birlikte "Dur" diyeceklerini söyleyen Başkan Günyar, "İkinci bir Türkiye yok.
Bu bağlamda Ülkemizin kıymetini bilmeli ve sahip çıkmalıyız.
12 Eylül de referanduma hep birlikte "Hayır" diyeceğiz."dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Oksal, 'Bu Anayasa paketi sivil dikta anayasasıdır ve sağduyu sahibi herkesin hayır demesi gerekir.
Kendi geleceklerini garanti almayı hedefleyen AK Parti iktidarından 12 Eylül'de hesap soracağız' dedi.
AK Parti iktidarının yoksulluğu, yolsuzluğu ve işsizliği önleyeceğini vaat ederek iktidara geldiğini, ancak 2 dönemde Türkiye'nin sıkıntılarının katlanarak arttığını kaydeden Ali Oksal, şunları söyledi:
'Bugün ülkemizde çiftçi, işçi, memur, emekli, esnaf, kısaca her kesim yoksulluğa itilmiş ve işsiz sayısı 15 milyona çıkmıştır. Türkiye'nin bu iktidardan kurtulması gerekmektedir. Bunun için önce 12 Eylül günü yapılacak referandumda 'Hayır' oyu vereceğiz' dedi.
Gündeme dair fikirlerini partilileri ile paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Oksal, Türkiyede yoksulluk, yolsuzluk, işsizliği bitirmenin ilk yolunun milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Oksal, kurulması düşünülen yeni ordununu mutlaka Genel Kurmay Başkanlığına bağlı birlik olması gerektiğini aksi takdirde bu durumun tehlikeli ve vahim olacağını söyledi.
Toplantıya CHP İlçe Başkanı Vedat Günyar ile yeni üyeler katıldı.







