:

:

:

Zamlar, Emeklileri Bıktırdı

Başkan Ömer Kurnaz, “Emekliler Fakirleşiyor ve Geçinemiyor”
Tarih: 14 Ekim 2019 Pazartesi 11:36
Zamlar, Emeklileri Bıktırdı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 1 Temmuz 2019 itibariyle emeklilere yüzde 5,01 zam yapılmasının çok düşük kaldığını ve TÜFE artışlarının emeklileri koruyan bir sistem olmadığını belirtti.

Başkan Ömer Kurnaz,  “Yılın ikinci yarısında doğalgaza yapılan artışlar ile faturalar ödenemez bir tutara yükseldi. Bunun izahı yapılamaz. Emekliler fakirleşiyor ve geçinemiyor” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 12,8 milyon emekli, dul ve yetimlerin korunmasının ve insanca yaşamaya yetecek aylığın ödenmesi konusunda ülkeyi yönetenlere verilen bir yükümlülük olduğunu vurguladı.
 Hükümetin son bir yılda aldığı ekonomik ve sosyal kararlarının emeklileri dışladığını ve zam seçeneğini sürekli çalıştıran ve emeklileri yoksullaştıran bir sürecin devam etmemesi için Hükümeti uyaran Başkan Ömer Kurnaz, “Ödenen gelir ve aylıklar, temel ihtiyaçların yarısını bile karşılamıyor, bu tablonun düzeltilmesi gerekir” diye konuştu.
 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TÜFE artışının Eylül ayında yüzde 0,99 olarak açıklamasıyla, emeklilerin harcamalarındaki yüksek artışların kaybolduğunu ve 418 maddeden oluşan enflasyon sepetinin ağırlıklarının ve temsil yüzdesinin emeklileri korumadığını belirten Kurnaz, istatistiklere ve açıklanan TÜFE oranlarına olan güvenlerinin kaldığını, emeklilerimizi koruyacak tek seçeneğin SEYYANEN ZAM yapılmasından geçtiğini kaydetti.
 Kurnaz, “Son üç aylık TÜFE artışının yüzde 3,24 olması, emeklilerimiz ile alay etmek anlamını gelmektedir. TÜFE artışlarının emeklilerin hakları kısan bir siteme döndüğünden, emeklilerimizi koruyan bir sistemin getirilmesini” istedi.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4