:

:

:

VE ARTIK FORMALİTE BAŞLAR

TARSUS İDMANYURDU AFYON YENİLGİSİ İLE LİGDE İDDİASINI MANTIKSAL OLARAK BİTİRDİ. BUNDAN SONRA HEDEF GELECEK SEZONUN HAZIRLIĞI VE PLANLAMASI OLACAK
Tarih: 22 Mart 2017 Çarşamba 09:58
VE ARTIK FORMALİTE BAŞLAR
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İdmanyurdu için Afjet Afyonspor karşılaşması olmak ya da olmamak mücadelesiydi. Bu maçta alınacak galibiyet temsilcimizi play-off yarışına tutunduracak ve yarışa ortak edecekti. Ancak olası puan kaybı ise mantıksal olarak birçok şeyin biteceği anlamına geliyordu. Ligde dokuz haftadır maç kazanamayan, öz güveni sıfırın altına inmiş, mental sıkıntılarla boğuşan sarı – lacivertliler için Lider Afjet Afyonspor mücadelesi tam bir kurtarıcı tam bir çıkış maçı hüviyetindeydi.

AYNI SORUNLAR İLE KAYBEDİLEN MAÇLAR

Böyle bir ortamda maça çıkan temsilcimiz üstünlüğü sağlasa da sezonun ikinci yarısı birçok maçta yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha yaşadı. Erken gelen golün ardından iyice geri çekilen, sezon başından beri hiç faydasının olmadığını görmemize rağmen gereksiz zaman geçirme ve maçı soğutma durumları derken sabırla ve doğru şekilde hücum eden rakibimiz yakaladığı birçok pozisyondan sonra mutlaka golü bulacaktı ve bir değil üst üste iki gol birden buldu. Savunmamız bu sezon bir çok maçta olduğu gibi bireysel hatalarla dolu bir maç çıkarınca bu kötü savunma ile ne kadar vakit geçirerek ve oyunu soğutarak sonuca gidebiliriz gördük.

OKAN HOCA’NIN KALABALIK ORTA ALAN TAKDİĞİ TUTMADI

Tarsus İdmanyurdu Antrenörü Okan Küçük sezonun ilk haftasında oynanan Afjet Afyonspor karşılaşmasını izlemiş. O karşılaşmada orta alanda takımın ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığını görmüş. O açıdan tartışılacak bir hamle ile maça üç savunmacı orta alan ile başladı. Sefa Aktepe, Emre Taşkoparan ve Sedat Dağ üçlüsü ile orta alanda mücadele gücünü lehine çevirmek istedi. Erken gelen gol ekmeğine yağ sürdü ama takımın galibiyeti korumak adına savunmaya çekilmesi, orta alanda rekor top kaybı ile oynaması ve orta alanı tutalım derken sol tarafın boş kalması ve takımın özgüveninin olmadığı gerçeğinin bir kez daha ortaya çıkması ile daha devre olmadan maçı kaybetti.

İKİNCİ YARI LİDER OYNADI BİZ İZLEDİK

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Afyon 2-1 önde olmasına karşın hücum öncelikli değişiklikle maça başladı. Bu maçı kazanmak zorunda olan Tarsus İdmanyurdu ise 65 dakika üç savunmacı orta alanla maça devam etti. Yenik durumda olmamıza karşın kazandığımız penaltı dışında rakibe sıkıntı yaratamadık. Rakip ise galip durumda olan bir takım nasıl futbol oynar ders gibi bize gösterdi. Üçüncü golü bulana kadar 5-6 net pozisyonları var. Afyon lig lideri iyi futbol oynuyor diyebiliriz ancak rakibimiz deplasmanlarda çok zorlanan bir takım aldıkları sonuçlarda bunu gösteriyor. Ancak biz rakibimizi hiç zorlayamadık.

BUNDAN SONRA FORMLİTE

Tarsus İdmanyurdu’nun bu yenilgiye karşın play-off şansı var ama oynadığı futbola ve içinde bulunduğu duruma bakınca hiç kimse bu hedefe inanmıyor. Takım mental olarak kafasında sezonu tamamlamış. Ne yapsanız boş bu saatten sonra. Bundan sonra hedefi olmayan orta alanda 8 ile 10 arasında bir yerlerde yer alacak bir takım olacağız. Allahtan sezonun ilk yarısında puanlar topladık. Yoksa bu futbolla kesinlikle lige tutunamazdık.

TARAFTARA YAZIK OLDU

Tarsus İdmanyurdu Taraftarları takım aylardır kazanamadığı halde beklenenin çok üstünde bir sayı ile maçlara geldi. Takımını destekledi ama hep hüsran ile ayrıldı. Son Afyonspor karşılaşmasında da yine üzülen Tarsus İdmanyurdu Taraftarı oldu.

Maç içerisinde çıkan olayların baş sorumlusu bu şekilde deplasman takımını maraton tribününe alan zihniyettir. Kale arkalarına portatif tribün yapılmadan bu iş çözülmez. İşte Bingöl geldi sorun çıktı, Afyon geldi sorun çıktı ve kalabalık sayıda gelen her deplasman taraftarları ile bizim taraftar arasında bu tribünlerde sorun çıkar.

Tarsus İdmanyurdu cumartesi günü Sultanbeyli Deplasmanında mücadele edecek. Artık bundan sonraki maçlar tamamen gelecek sezon için bir yapılanma bir düzen kim kalır, kim gider. Alt yapıdan bir iki isimde oynar. Okan Hoca en azından bir yada iki genç ismi takıma kazandırmak için bir şeyler yapabilir. 

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2