:

:

:

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Açıklama Yaptı

“Tarsus Eğitim Vakfı, Bahaneye Sığınıyor”
Tarih: 12 Nisan 2019 Cuma 10:03
Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Açıklama Yaptı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

"Tarsus Üniversitesinin Kaderi ile Kimler Oynuyor? Yer Bulunmaz ise Tarsus Üniversitesinin Adı Değişecek!’ haberinin ardından Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu adına Başkan F.Fevzi Ediz imzasıyla bir açıklama yapmış ve topu Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne atmıştı.

Haberin gündeme gelmesinin ardından Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr.Adnan Ertem, resmi twitter hesabından bir açıklama yayınlayarak, Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı'nın konuyla ilgili "Bahaneye sığındığını" kaydetti.

Genel Müdür Dr.Adnan Ertem, " Vakıflar Genel Müdürlüğünün görüş yazısında, hiç bir yoruma açık kapı bırakmadan, taşınmazın üniversiteye bağış yapılması kararının vakıf senedinin 4/Ö maddesi hükmüne uygun olduğu açık bir şekilde belirtilmiştir.

Vakıf yararından kasıt vakfın senedinde belirtilen amaçlar doğrultusunda hareket etmesidir. Amacına uygun hareket etmeyen bir vakfın, vakıf yararına faaliyet gösterdiği iddiasında hiç kimse bulunamaz.

Bu açık görüşe rağmen üniversiteye bağış yapılması için önünde hiç bir engel kalmayan vakıf yönetim organının bağışlama iradesinden vazgeçmesi, bir bahaneye sığınmaktan öte bir durum değildir. Yönetimin yapması gereken bu bağışlama işlemini üniversite lehine sonuçlandırmaktır." diye konuştu.

Ertem'in bu açıklamasıyla vakfa ait binanın üniversiteye bağışlanmasında hiçbir yasal engel bulunmadığı açıkça görülüyor. Bakalım Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı konuyla ilgili bir açıklama yapacak mı?

Bu haber toplam 530 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2