:

:

:

Üreticiye Nergis Soğanı Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye ek gelir sağlamak ve Mersin'e alternatif tarım faaliyetleri kazandırmak amacıyla hayata geçirilen 'Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Erdemli ilçesi Hüsametli ve Arslanlı mahallelerinde 23 üreticiye toplam 50 bin adet nergis çiçeği soğanı dağıtıldı.
Tarih: 9 Eylül 2016 Cuma 10:16
Üreticiye Nergis Soğanı Desteği
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Geçtiğimiz yıl Tarsus'un  Kızılçukur Mahallesi'nde dağıtılan ve üretimi yapılan nergis soğanlarının üretici açısından verimli olması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Erdemli ilçesi Hüsametli ve Arslanlı mahallelerinde nergis çiçeği soğanı dağıtımı yapıldı.

 

İlk Hasat Ocak ve Şubat Aylarında Yapılacak

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sulama sıkıntısı olan arazilerde nergis çiçeği üretimi yaparak üreticilere ek gelir sağlamayı hedefleyen projesi kapsamında, dağıtımın yanı sıra üreticilere, nergis çiçeği yetiştiriciliği, dikimi, bakımı ve hasadı hakkında sunum ve bilgilendirilme toplantıları yapıldı.         

 

Hüsametli ve Arslanlı mahallelerinde yapılan nergis çiçeği soğanı dağıtımı ile birinci yıl sonunda 50 bin adet, ikinci yıl sonunda 150 bin adet ve üçüncü yılın sonunda yaklaşık olarak 500 bin adet nergis soğanı hasat edilmesi hedefleniyor. İlk hasatlarını Ocak ve Şubat aylarında yapacak olan üreticiler, üçüncü yılın sonunda ise elde ettikleri nergis soğanlarının satışlarını da gerçekleştirebilecekler.

 

Proje ile boş kalan arazileri değerlendirdiklerini ve aile ekonomilerine katkı sağlama imkânı bulduklarını belirten üreticiler, hasat gününü heyecanla beklediklerini ve kendilerine bu imkânı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül 2015'de Tarsus'un Kızılçukur Mahallesi'nde 63 üreticiye toplam 50 bin 400 adet nergis çiçeği soğanı dağıtıldı.

 

 

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2