:

:

:

Ünlü Çini Ustası Tarsus’ta

Geleneksel Türk Çinileri üzerine önemli çalışmalar yapan çini sanatçısı İsmail Yiğit Tarsus’taki tarihi ve kültürel değerleri incelemek üzere Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olarak kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Tarih: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:25
Ünlü Çini Ustası Tarsus’ta
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’un kültürel değerlerinin ön plana çıkması ve turizm yönünün güçlenmesi için de çalışmalar yürüten Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel Türk Çinileri üzerine eser veren, günümüzün büyük çini sanatçılarından İsmail Yiğit’i konuk etti. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu, Marmara Çini firmasının sahibi İsmail Yiğit, Tarsus’ta iki gün boyunca tarihi ve kültürel mekanlarda inceleme yaptı.

AMAÇ GELECEĞE TAŞIMAK

Tarsus’u çok beğendiğini, farklı bir doku ile karşılaştığını belirten çini ve seramik ustası Yiğit, ‘’Şimdiye kadarkültür ve tarihle ilgili olan çok sayıda kent ziyaret ettim. Oradaki tarihi eserleri, kültürel değerleri inceledim. Halen de devam ediyorum. Buradaki amacımız değerleri korumak ve geleceğe taşımak. Bu anlamda Tarsus’a da bir davet üzerine geldim. Tarsus’ta kadim bir kültür ve sanatın iç içe olduğu, tarihe derin izler bırakmış bir şehir gördüm. ‘Ne tür desteklerim olabilir, bu şehrin tarihi ve kültürel varlıklarına sahip çıkmak adına neler yapabiliriz’ diye Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileriyle istişarede bulunduk. Eserlerle ilgili incelemelerimizi ve yorumlarımızı bildirdik. Amacımız kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak. Hassasiyetleri ve bakış açıları için Oda yöneticilerini de tebrik ediyorum.’’diye konuştu. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo da çini ve Seramik ustası İsmail Yiğit’i ağırlamaktan büyük keyif duyduklarını söyledi.

Yiğit, Başkan Yardımcısı Togo’ya lale ve nar tasarımlı, ‘İsmail Yiğit’ imzalı, kendi koleksiyonundan olan çini pano hediye etti.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2