:

:

:

Umre’den Dönenlere, ‘Evden Çıkmayın’ Tebliğatı İmzalatıldı

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinden Tarsus'a umreden dönenler, Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler kapsamında evlerinden çıkmamaları için tebliğat imzaladılar
Tarih: 18 Mart 2020 Çarşamba 17:48
Umre’den Dönenlere, ‘Evden Çıkmayın’ Tebliğatı İmzalatıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinden Tarsus'a umreden dönenler, Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler kapsamında evlerinden çıkmamaları için tebliğat imzaladılar.

Umre ziyaretlerini 26 Şubat 2020 tarihinde giden ve 13 Mart 2020 tarihinde dönen 85 kişi önce Adana’da 10 saatlik kontrolden kaldığı öğrenildi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili birimler tarafından 85 kişi evlerinde ziyaret edilerek, alınan önlemler kapsamında evlerinden çıkmamaları yönünde tebliğat imzalatıldı.

Bilindiği üzere; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu kararları doğrultusunda yurt dışından ve umre ziyaretinden dönenlerin karantinaya alınmaları devam ederken, alınan kararlara uymayanlar ise TCK'nın 195'inci maddesince yargılanabilecek. 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçunu düzenleyen 195'nci madde, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1