:

:

:

Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Aktürk, Tarsuslu Muhtarlarla Buluştu

Türkiye Muhtarlar konfederasyon Başkanı ve Trabzon Muhtarlar Dernek Başkanı Bekir Aktürk, 95 yıl önce yürürlüğe giren ‘Muhtarlık Yasası’nın bugün ki sisteme uymadığını söyledi.
Tarih: 25 Kasım 2019 Pazartesi 11:08
Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Aktürk, Tarsuslu Muhtarlarla Buluştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanlığını beraberinde Akdeniz Muhtarlar Fedarasyon Başkanı ve Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret eden Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların özlük hakları ve bir çok kazanımların elde edilmesinin en önemli etkinin muhtarların birliğinden örgütlü gücünden geldiğini söyledi.

Siyasetin değişkenlik yapası sebebiyle baki olanın devlet olduğunun altını çizen Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk, “Biz muhtar siyasetin bir yönü değil Devlet ile halk arasında hizmetin bir köprüsüyüz.

Aynı zamanda 1924'te yapılmış bir muhtarlık yasası ile Hizmet veren muhtarlarımızın yeni sisteme uygun bir Yasa tasarısı için Çalıştay oluşturduklarını ve yeni Yasa ile muhtarlarımızın hakları ve sorunlarını kapsadığını Yerel yönetimlerde Muhtarların temsiliyeti olmasını da içeren Kanun Teklifi Çalışmasını hem Muhalefet hem de iktidar partisi ile görüşüyoruz” diye konuştu.

Tarsus'lu muhtarlar yapılan bu toplantının kısa bir ziyaret olması nedeni ile kısıtlı olmasından dolayı Konfederasyon Başkanı Aktürk,  panel tarzında bir söyleşi etkinliği yapılmasını önerdi.

Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, yapılan ziyaretin oldukça verimli olduğunu söyleyen Güllü, katılımlarından ötürü başkanlara teşekkür etti.

Konfederasyon üyesi değiliz. Ama gönülden bağlı olduğumuz Türkiye Muhtarlar Konfederasyona yapılacak olan genel Kurulumuzda üyelerimizin de onayı ile katılım sağlayacağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4