:

:

:

Türkiye Fakülteler Sıralamasında Tarsus Teknoloji Fakültesi 1. Oldu

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mustafa Kemal Külekci, Kurum olarak araştırma, akademik çalışma, proje üretimi, yayın patent kriterleri esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'deki Fakülteler arasında 1. sıraya yerleşmelerinde katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekür ederek başarılarının devamını temenni etti.
Tarih: 27 Haziran 2016 Pazartesi 10:53
 Türkiye Fakülteler Sıralamasında Tarsus Teknoloji Fakültesi 1. Oldu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın faaliyetlerini desteklemek için uygulanan akademik teşviklerde geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakültelerin sıralaması belli oldu. Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakülteler arasında ilk sırayı Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesi aldı.

YÖK, öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projeleri baz alınarak verilen puanlamalara göre fakülte ve akademisyenleri mercek altına aldı. Akademik teşvik yönetmeliğine göre performansların projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller olmak üzere 9 başlıklı sınıflandırmaya göre, bir akademisyenin sistemde puanlanması için bu alanlardan en az 30 puan alması gerektiğini, en yüksek puan sınırının ise 100 olarak belirlendiğini dile getirdi.

En iyi fakülteler

Akademik teşvik puanlarına göre Türkiye'de performansı en yüksek 50 fakülte arasında Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin ilk sırada yer aldığını, bu fakülteyi sırasıyla İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri, Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinin takip ettiğini aktardı.Araştırma sonucu, tam puan alan öğretim elemanı sayısının oldukça az olduğu Türkiye'de 120 binin üzerinde akademisyen var. Devlet üniversitelerinde 100 tam puan alabilen sadece 255 akademisyen oldu. Ayrıca Türkiye genelinde profesörlerin puan ortalaması 52, doçentlerin ortalaması 49, yardımcı doçentlerin ve araştırma görevlilerinin ortalaması 45 puan oldu.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2