:

:

:

TSO Başkanı Koçak, “Yeni Kayıtlar İçin Noter Masrafı Yok”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak, şirket kurmak veya kurulu şirketlerinin bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler, harç ödemeleri için artık vergi dairesine, notere veya bankaya gitmek zorunda kalmayacaklarını belirtti.
Tarih: 17 Ocak 2017 Salı 10:33
TSO Başkanı Koçak, “Yeni Kayıtlar İçin Noter Masrafı Yok”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Yeni gerçek kişi ya da şirket kuruluşlarının imza beyannamelerini noter onayı aranmaksızın Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Ticaret Sicil Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılıklarında yaptırabileceklerini gazetemize açıklayan Başkan H. Ruhi Koçak, noter masraflarının da yarıya düştüğü müjdesini verdi.

Başkan Koçak,”Bilindiği üzere 9 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete yayınlanarak, yürürlüğe giren 6728  kanunun 66. maddesi ile 6102 sayılı Kanunun 40.maddesi değiştirilerek, gerçek ve tüzel kişi tacirin ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı noter onayı şartı aramaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verebilmesi düzenlenmiştir.”dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, yeni kayıt yaptırmak isteyen gerçek kişi ve şirketlerin ayrıca vergi dairelerine gitmelerine gerek kalmadığını da belirtti. 

Bu haber toplam 925 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1