:

:

:

TB ve TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı, Ziyaret Etti

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus TSO meclis üyeleri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ı ziyaret etti.
Tarih: 16 Nisan 2018 Pazartesi 09:40
TB ve TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı, Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Bakan Elvan bölgede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgi vererek,  Türkiye'de Çukurova denilince akla ilk gelen şehrin Tarsus olduğunu vurguladı.

Bakan Elvan, "Bizim milletimizi öyle bir millet ki, biz bir şeye karar verdik mi, artık sonuna kadar o karar uğruna gereği neyse yaparız.

Tarsus Üniversitesi konusunun önümüzdeki günlerde Meclise sunulacağını, Çukurova Havalimanı üst yapı ihalesinin yapılıyor.2019 da bitmesinin öngörülüyor.

Yağışlarda tarım arazileri ve seraların sele maruz kalması konusu ile ilgili olarak kanalların ıslah edilecek.

Sahil Bandında firmalar uygulama projelerini hazırlıyor, 1-2 ay içinde kazmayı vuracaklarını, Restore edilmesi gereken yerlere ilgili desteğe hazırız.

Turizme kazandırılması gereken yerlerin ve restore edilen yerlerin, Eski Tarsus evlerinin turizme kazandırılacak. Cezaevi yolu genişlemesi konusunda, Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışmalarının başlayacak.

Çamtepe kavşağı otoban bağlantısının yapılırken, diğer bağlantı yolunun devam ediyor. Çamlıyayla yolu çalışmalarının devam ediyor.Mersin yolunun liman kavşağının önümüzdeki ay bitecek. Mersin Tarsus OSB bağlantı yolu çalışmalarının devam ediyor " dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ziyarette Tarsus'a Devlet Üniversite kurulması ile ilgili kararı sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Sayın Bakanım çözüm bekleyen konuların sonuçlandırılması noktasında  Tarsus'a olan ilginizi tüm Tarsus biliyor. Tarsus sizi seviyor ve sorunlara çözümlerle verdiğiniz karşılığı takdir ediyor. " dedi.

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2