:

:

:

TASİAD Yönetimi Kaymakam Otcu’yu, Ziyaret Etti

Otcu, “Tarsus’u Çekim Merkezi Yapmak İçin Yatırımcılara Büyük İş Düşüyor”
Tarih: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:55
TASİAD Yönetimi Kaymakam Otcu’yu, Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hamza Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kaymakam Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret ederek, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu görüştüler.
Tarsus’un yaklaşık 10 bin yıllık geçmişi ve turistik merkezleriyle son derece önemli ve kadim bir kent olduğunu belirten Kaymakam Otcu, TASİAD Başkanı Hamza Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri Fikri Bucak, Nil Özveren Aşkın, İlker Ovacıllı, Hakan Canan Can, TASİAD kurucularından Hasan Şemsi ve üye Dilay Şemsi’den oluşan iş dünyası heyetini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Tarsus’un gelişip, kalkınması, Tarsus halkının refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükselmesi konusunda  iş insanlarına önemli görevler düştüğünü belirten Kaymakam Otcu, “Kaymakamlık olarak projelerinize her türlü desteği vermeye hazırız. Tarsus’a yapmak istediğiniz projelerinize her türlü katkıyı sağlarız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu kadim şehre yatırım yapılması konusunda sizlerden önemli yatırımlar yapmanız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü Tarsus yaşamın her alanında gelişmeye hazır bir kent.

Siz girişimciler ve iş insanları olarak her şeyi devletten beklemeyin. Girişimci ve yatırımcı ruhunuzu, projelerinizle birleştirerek bu güzel kentin kalkınıp, gelişmesine yönelik olarak hayata geçiriniz” dedi.
Turistik oteller konusunda dünyadaki yeni trendin Butik Oteller olduğunu ve Tarsus’ta bulunan tarihi eski Tarsus Evleri ve bazı bina ve konakların Butik Otel tarzında düzenlenebileceğini ve bu otellerin “Prestij Oteller” olduğunu vurgulayan Kaymakam Otcu, “TASİAD olarak sizlerden mutlaka Butik Otel yaptırmanızı istiyoruz ve bekliyoruz. Butik otel işletmeciliği gerçekten oldukça kârlı bir iş. Tarsus’ta kurtarılmayı bekleyen çok bina var. Bu binalar geleceğe yönelik olarak en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Meslek Odaları, STK’lar, Dernekler, İş insanları olarak sizler bu konuda cesaretli olmalısınız. Bizlerde sizlere verebileceğimiz destekler konusunda her zaman yanınızda oluruz. İnanıyorum ki kadim şehir Tarsus’umuz gerek devletimizin imkanları ile ve gerekse siz değerli iş adamlarımızın yapacakları yatırımlarla önümüzdeki süreçte bölgenin çekim merkezi olacaktır” şeklinde konuştu.
-Başkan Hamza Kara: “Bölgemiz ve ülkemiz için her fedekarlığa hazırız”
TASİAD Başkanı Hamza Kara, ülkenin bekası için devletin ve güvenlik güçlerinin kanıyla, canıyla mücadele etmesinin yanında iş insanları olarak devlete hizmeti en iyi şekilde vermek için çalışıp, çabalamak durumunda olduklarını kaydetti.
TASİAD olarak Tarsus’un hayatın her alanında kalkınıp, gelişmesi için her türlü özveriyi göstermekte olduklarını dile getiren Başkan Hamza Kara, “Başta Tarsus’umuz olmak üzere, tüm bölgemizin daha çok gelişmesi için üzerimize düşeni yapmaya, yeni projeler hazırlayarak, yeni yatırımlar yapma konusunda karşılıklı olarak düşüncelerimizi paylaşmak bizim ufkumuzun gelişimine de önemli katkı sağlayacaktır. Biz iş insanları olarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalarda yer almak isteriz” dedi.
TASİAD kurucularından olan Berdan Cıvata’nın sahiplerinden duayen iş insanı Hasan şemsi ise konuşmasında, Tarsus’un Milli Kurtuluş Savaşındaki önemini ve rolünü gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatacak son derece önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk elektrik santralinin Tarsus’ta kurulduğunu ve bu santralin bulunduğu yerin aslına uygun bir şekilde restore edilerek, müze haline dönüştürülmesini arzu ettiklerine dikkat çeken Hasan Şemsi, burasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılması halinde, restorasyonu TASİAD olarak karşılamayı düşündüklerini, bunun yanı sıra Milli Kurtuluş Savaşında ordumuzun ham bez ihtiyacını bedelsiz olarak karşılayan Rasim Dokur fabrikasının ayakta kalan tek kalıntısının “Baca” olduğunu ve bu bacanın çevresinin de gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğinin altını çizdi.
TASİAD kurucularından, Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı duayen iş insanı Hasan Şemsi, TASİAD olarak 2003 yılı Nisan ayında özelleştirme Sosyal Destek projesi kapsamında Özelleştirme İdaresi, Kosgeb ve Dünya Bankası onayı ile 21 mayıs 2003 tarihinde 20 işlik ve 83 istihdam hedefi ile 3 bin 600 m2 lik kapalı alanda Türkiye’nin ilk İş Geliştirme Merkezini kurduklarını belirten Hasan Şemsi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus İŞGEMin kuruluşundan 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde proje hedeflerine ulaştıklarını ve kurdukları İŞGEM'in 2004 yılı Aralık ayında proje hedeflerini aşarak 42 işletme 216 istihdamla dönemin maliye bakanı merhum Kemal Unakıtan tarafından açılışının yapıldığını vurguladı.
Mevcut girişimci taleplerinin artarak devam etmesi nedeniyle Tarsus’ta Özelleştirme kapsamında olan Sümerbank’a ait TÜGSAŞ Gübre depolarını İŞGEM kurmak üzere Özelleştirme Yüksek Kuruluna başvuruda bulunulduğunu belirten Hasan Şemsi, 21 bin 200m2 lik toplam alanın İŞGEM dışında başka bir amaçla kullanılmamak şartı ile özeleştirme yüksek kurulu tarafından onaylanarak hizmete sunulduğunu dikkat çekti.
2013 yılında Tarsus Belediyesinin kendi imkanları ile yapıp İşgem’in kullanımına sunduğu 7 bin 112 m2’lik kapalı alan ile işlik sayısının 146’ya, toplam kapalı alanının 38 bin 371 m2 ye çıktığını anlatan Hasan Şemsi, Tarsus’ta ki işsizlik oranının düşmesine ciddi anlamda katkı sağladıklarını  ve  yeni girişimcilerin de önünü açmakta olduklarını söyledi.
Tarsus da fabrikaların peş peşe kapanması üzerine İŞGEM’in Tarsus'ta umut kapısı haline geldiğini belirten Şemsi, İŞGEM’in girişimciliğin yayılmasında önder rol üstlendiğini, diğer bölgelere de İşgem kurulmasına vesile olduğunu, böylece insanları hem girişimciliğe özendirdiklerini, böylece istihdama katkı sağlanarak kayıt dışını önlemeye de örnek olunduğunu, hem de İşgemde işini kuran ve mezun olanlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edildiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1