:

:

:

Tarsus’taki Amatör Futbol Takımları Ligden Çekildi

Mersin 1. Amatör Küme takımlarının Tarsuslu kulüpleri, tüm takımların bir grupta toplanıp gruplandırılmasına tepki gösterip, ligden çekilme kararı aldı.
Tarih: 15 Ağustos 2018 Çarşamba 09:32
Tarsus’taki Amatör Futbol Takımları Ligden Çekildi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Yıldırımspor adına Salih Erdoğan, Tarsusspor adına başkan Hakan Canan Can ve Tarsus Amatör Kulüpler temsilcisi Ali Rıza Özel, Güner Baykal Salonunda Tarsus Amatör Futbol Takımlarının temsilcilerinin katıldığı Basın toplantısında yaptıkları açıklamada, 1. Amatör kümede 8, gençlerde ise 9 takımla temsil edilen Tarsuslu takımların mağdur edildiğini, bunun bir an önce Futbol Federasyonu tarafından düzeltilmesini istediler.

 Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“ 10/08/2018 Cuma günü yapılan Mersin, Süper Amatör Küme,  1. Amatör Küme ve  U-19 Gençler Ligi Grupların belirlenmesi ve fikstür çekimi sırasında T.F.F Mersin İl Temsilcisinin tutum ve davranışları ve ben yaptım oldu tavrı içerisinde bulunması ve yapılan itirazları ve verilen dilekçeyi kabul etmemesi, ayrıca tertip komitesi seçimini  yapmaması ;  seçim yapılmasını isteyen kulüp yöneticilerine ben istediğimle  çalışırım demesi,    Mersin Futbolu adına olumlu bir davranış olmadığını ve tüm Tarsus Kulüpleri olarak bu davranışın karşısında olduğumuzu, Futbol İl Temsilcisinin tek başına almış olduğu bu kararları şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.

Fikstür çekimi için yapılan toplantıda, sayın il temsilcisi ;  Kafasına göre 1. Amatör Küme gruplandırılmalarını yaparken Mersin, Tarsus ve Silifke grubu olarak 3 gruba ayırmış, Mersin Grubunda 11 takım, Silifke ve Tarsus Grubunda 8’er takımdan oluşturmuştur, daha önceki yıllarda yapılan karma grup sisteminden bazı kulüplerin Otobüs temin edemediği için bu yola başvurduğunu belirtmiştir.

 Aynı  Zihniyet U-19 Gençler Ligi’nde mücadele eden takımlarını bir torbaya atarak kura çekmek sitemiyle 3 gruplu bir Lig oluşturmuştur. Oysa bu gençler Lig’inde mücadele eden gençlerimizin hemen hemen hepsi öğrenci olup, okuldan izin almaları, deplasmana  gitmeleri büyük problem olmakta, okul idaresi tarafından her ne kadar anlayış gösterilse bile deplasmana gitmek için eğitimlerinden bir gün veya iki gün uzak kalmaktadırlar. Gençler Ligi’nin  bölgesel olması gerekirken sayın il temsilcisi aksini yapmış, büyükler ligi’ni bölgesel, gençler ligi’ni karma yapmıştır.

 Fikstür çekiminin yapılması usulüne gelince :  FUTBOL İL TEMESİLCİSİ VE İL TERTİP KOMİTELERİ TALİMATI’NIN  İL TERTİP KOMİTELERİNİN KURULUŞU, SEÇİMİ, ÇALIŞMALARI VE GÖREVLERİ BAŞLIKLI III. BÖLÜM’ÜNÜN ,  TERTİP KOMİTELERİNİN KURULUŞ VE SEÇİMİ BAŞLIKLI 12. MADDESİNDE , Tertip Komitelerinin seçimi ve kimlerden oluşacağı açıkça belirtilmektedir.  TERTİP KOMİTESİNİN GÖREVLERİ ana başlıklı 14. Maddenin a) bendinde “Müsabakalara katılacak takımların bölgesel esaslara göre kümelere ayrılmasını sağlayarak onay için Futbol Federasyonu’na göndermek”

Şimdi İl Temsilcisine soruyoruz, Talimatlarda tertip komitesini sizin seçeceğinize dair herhangi bir hüküm var mıdır? Toplantının Çağrısı, gündemi ve yapılış şekli usulüne uygun mudur ? bunu sizden Mersin Futbol Kamuoyuyla paylaşmanızı istiyoruz.

BİZLER TARSUS AMATÖR FUTBOL TAKIMLARI OLARAK YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BU TUTUM VE DAVRANIŞI ŞİDDETLE KINIYOR, TARSUS KULÜPLERİ OLARAK MÜSABAKALARDAN ÇEKİLDİĞİMİZİ MERSİN VE TÜM SPOR KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURUYOR , BAŞTA TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU VE TÜM YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1