:

:

:

Tarsus’ta Bin Çocuk Sünnet Oluyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde bin çocuğun sünnet olması beklenen etkinlik başladı. Tarsus Belediyesi’nin üstlendiği etkinlikte, sünnet operasyonları Medical Park Tarsus Hastanesi’nde yapılıyor.
Tarih: 5 Temmuz 2018 Perşembe 10:49
Tarsus’ta Bin Çocuk Sünnet Oluyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi’nin geleneksel hale gelen sünnet etkinliği bu yıl da renkli görüntülerle sahne oluyor.               

Çocuklar, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Üroloji Uzmanları Dr. Öğretim Üyesi Zeynel Canoğulları ve Op. Dr. Özdemir Erdoğan ile Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Cemal Parlakgümüş tarafından sünnet ediliyor. Operasyonlar ameliyathanede ve steril koşullarda yapılıyor. Etkinliğin bir ay içinde tamamlanması bekleniyor.

 BİR KAT ÇOCUKLARA AYRILDI

Tarsus Belediyesi yetkilileri, mahalle muhtarlarına şimdiye kadar 750 çocuk için ailelerin başvuruda bulunduğunu ancak önümüzdeki haftalarda bu sayının 1.000’e kadar ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Yetkililer, etkinliğin Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın gözetiminde gerçekleştiğini ve çocukların sünnetleriyle ilgili bütün masrafların belediye tarafından karşılandığını belirtti.

Medical Park Tarsus Hastanesi yöneticileri ise sünnet etkinliği için hastanenin 4’üncü katının ayrıldığını kaydetti.

HER GÜN 30 ÇOCUK SÜNNET OLUYOR

Sünnet etkinliğiyle ilgili konuşan Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Halefoğlu, günde 30 çocuğun sünnetinin yapıldığını söyledi. Halefoğlu, “Sünnet etkinliği için ekibimizi oluşturduk. Operasyonlar, ameliyathanemizde üroloji ve çocuk cerrahisi uzmanı hekimlerimiz tarafından, deneyimli hemşire ve teknisyenlerimizin katılımıyla, steril koşullarda gerçekleştiriliyor. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık” dedi.

SÜNNET CİDDİ BİR OPERASYONDUR

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Cemal Parlakgümüş ise sünnetin ciddiye alınması gereken önemli bir cerrahi operasyon olduğunu belirtti. Dr. Öğretim Üyesi Parlakgümüş, “Yetkisiz ve eğitimsiz kişilerin yaptığı sünnet operasyonlarında sık sık önemli hatalar yapılıyor. Bu hatalar çocuğun ileride tedavisi çok zor cinsel sorunlar yaşamasına neden oluyor. Bu nedenle sünnet operasyonu kesinlikle yetkili doktorlar tarafından, hastane koşullarında yapılmalı” diye konuştu.

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2