:

:

:

Tarsus’ta 1 Milyon 750 Zeytin Ağacı Var

Başkan Murat Kaya, “Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Marka Olmak Zorundayız”
Tarih: 9 Ocak 2018 Salı 10:55
Tarsus’ta 1 Milyon 750 Zeytin Ağacı Var
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, kentimiz tarım alanı içerisinde ayvalık, gemlik ve sarıulak zeytin ağaçlarının 1 Milyon 750 adet olduğunu kaydetti.

Tarsus’ta yetişen zeytin çeşitlerine ilişkin olarak istatistikleri konusunda gazetemize bilgi veren Başkan Murat Kaya, “sarı ulak zeytini toplam ağaç sayısı 405 bin adet sarıulak zeytin üretimi 23 bin ton ve  bunun sofralık tüketimi 6 bin ton 17 bin tonundan yağ üretimi var. Yağ oranı yüzde 20’nin üstünde. Bunun dışında gemlik ve ayvalık zeytin ağaç sayısı 1 Milyon 350 adet, 75 bin ton zeytin üretimi 17 bin tonu sofralık 55 bin tonu yağlık ve yağ oranı ise yüzde 18 kadar ulaşıyor” diye konuştu.

-PAZAR ŞART-

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, özellikle organik zeytin yetiştirenlerin iç ve dış Pazar kanallarını genişletmelerini gerektiğini ifade etti.

Başkan Murat Kaya, “Tarsus’ta üretilen zeytin ve zeytinyağını dünyada rekabetçi ortama getirip, dünya markası yapmak istiyoruz. İç ve Dış Pazar kanallarını genişletmek, mevcut pazarlardaki konumu güçlendirmek, markalı ihracatı arttırmak, üretici ve tüketiciyi bilinçlendirmek ve tüketimin artışını sağlamak istiyoruz”diye konuştu.

Bu haber toplam 473 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2