:

:

:

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden 2015 Yılında Esnafa 15 Milyona Yakın Kredi

Başkan Bektaş Aslan, 'Kooperatifimiz Her Geçen Gün Daha da Büyüyor'
Tarih: 11 Aralık 2015 Cuma 09:13
 Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden 2015 Yılında Esnafa 15 Milyona Yakın Kredi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2015 yılında başarılı bir grafik çizerek şu ana kadar esnaflara 14 milyon 44.575 TL kredi verdiklerini söyledi.

 

Kendisinin başkanlık görevine geldiği 2012 yılından bu yana kooperatif plasmanını 8 milyon TL'den 25 milyon TL'ye çıktığına dikkati çeken Başkan Bektaş Aslan, “Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi kurulduğu 2004 yılından bu yana sürekli olarak büyüyen bir grafik çizerek, bölge genelinde kurulu bulunan kooperatifler arasında ön sıralarda yer almayı başarmıştır. Bugün 1242 aktif üyemiz bulunuyor. Bu üyelerimizden 160'ı içinde bulunduğumuz 2015 yılında kooperatif ailemize dahil olmuş ve yükümlülüklerini yerine getirerek kredi kullanmışlardır” dedi.

 

Kooperatifin kurulduğu 2004 yılından günümüze kadar yaklaşık 100 milyon TL esnafa kredi kullandırdığına vurgu yapan Başkan Bektaş Aslan, “Elbette son dönemlerde ülke ve bölge genelinde yaşanan gelişmeler, esnaflarımızı olumsuz etkiledi.  

 

 Türkiye güçlü bir devlettir. Devletimizin yaşanan bu sıkıntılardan arınacağına inanıyorum. Bu noktada esnaflarımızın fazla moral bozukluğu yaşamadan işlerine sahip çıkmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

Esnaflara ödeyebilecekleri oranda kredi kullanmaları tavsiyesinde bulunan Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Şu anda kredilerimiz açık. Koşullarını yerine getiren tüm esnaflarımıza kredi veriyoruz. Esnaflarımız güçleri oranında, geri ödemede zorluk çekmeyecek şekilde kredi kullanırlarsa hem kendileri sıkıntı yaşamaz, hem de kooperatifimiz zor durumda kalmaz. Unutmamaları gerekir ki, esnaflarımızın geri ödedikleri kredi taksitleri, başka esnaflarımız için kredi olmakta ve bu şekilde piyasa dişlisi işlemektedir” ifadelerini kullandı.

 

Yönetim, denetim ve kooperatif personelinin uyumlu çalışması sonucunda her geçen gün yeni esnaflara kredi verdiklerine dikkati çeken Başkan Bektaş Aslan, “3 yıllık başkanlık görev sürecim boyunca, diğer yönetici arkadaşlarımla birlikte sıkı bir çalışma sergileyerek 8 milyon TL olan plasmanımızı 25 milyon TL'ye çıkardık.

 

Elbette gönül bu rakamları çok çok yukarılara taşımak ister… Ama dediğim gibi, esnaflarımız aldıkları kredi taksitlerini zamanında öderlerse kooperatifimiz çok daha büyür ve daha çok esnafımıza fayda sağlar” dedi.

 

Başkan Aslan, “Kooperatif başkan ve yöneticileri olarak sık sık esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinliyor, elimizden geldiği kadar da onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2015 yılının sonuna yaklaştık. 2016 yılının tüm esnaflarımıza ve halkımıza huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 8500 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2