:

:

:

Tarsus Üniversitesi Yatırıma Geçen Yıl 32 Milyon 527 Bin TL Harcamış

Rektör Prof Dr. Orhan Aydın, “Toplam Akademisyen Sayısı 93’e Yükseldi”
Tarih: 3 Mart 2020 Salı 11:03
Tarsus Üniversitesi Yatırıma Geçen Yıl 32 Milyon 527 Bin TL Harcamış
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, 2019 yılı içerisinde 32 Milyon 572 Bin 293 TL tutarında harcama yapıldığını ve  2019 yılı bütçe gerçekleşmesinin yüzde 69,49 olduğunu belirtti.

Tarsus Üniversitesinin 2019 Yılı Faaliyet Raporunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın, kuruluşundan bu yana mevcut ve yeni kurulan akademik birimlerle birlikte 2019 yılı sonu itibariyle altı fakülte, iki meslek yüksekokulu, bir enstitü ve üç uygulama ve araştırma merkezi sayısına ulaştığını ifade ederek, 2019 yılı başında 23 olan öğretim üyesi sayısı, yıl sonunda 36’ya çıkarken, toplam akademisyen sayısı da 53'den 93’e yükseldiğini kaydetti.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, “Köklü bir geçmişe ve medeniyete sahip Tarsus ilçesinin yeni eğitim kurumu Tarsus Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7141 sayılı Kanun ile kurulmuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Eylül 2018 tarihinde rektör olarak atanarak bu kutlu görevi devraldım.

Üniversitemiz, akademik hayatın tüm gereklerini yerine getiren, bilimsel düşünceye saygılı ve ortak aklı öne çıkaran bir yönetim anlayışı içerisinde tüm çalışanlarıyla birlikte bölgemize ve ülkemize en üst düzeyde katkı verecek potansiyele sahiptir.

Sorgulanabilir ve hesap verebilir, liyakat ve ortak çalışma kültürünün önemsendiği, şehir ve bölgesi tarafından tanınan, ortak çalışmalar için tercih edilen, çevresine duyarlı, yenilik getiren, problem çözen ve projeler üreterek ürettiğini arz eden bir üniversite oluşumunu gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Şehirdeki paydaşlarımızla bölgesel kalkınma misyonunu ve farklılaşmayı ortaya koymak adına işbirlikleri geliştirerek kamu, sanayi, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle şehir-üniversite bütünleşmesini en ileri seviyede sağlamak için gerekli adımları atıyoruz.

Tarsus Üniversitesini şehir ve bölge boyutundan daha ileri noktalara taşımak, üniversitemizi uluslararası bir üniversite kimliğine kavuşturmak, erdemli ve kalifiye insanlar yetiştirecek her türlü sosyal, bilimsel ve teknolojik alt yapıyı hazırlamak, mensuplarımızla birlikte hem milletimizin ufkuna hem de insanlığa yeni bir soluk getirmek en büyük temennimizdir.

Üniversitemizin, kuruluşundan bu yana mevcut ve yeni kurulan akademik birimlerle birlikte 2019 yılı sonu itibariyle altı fakülte, iki meslek yüksekokulu, bir enstitü ve üç uygulama ve araştırma merkezi sayısına ulaşmıştır.

2019 yılı başında 23 olan öğretim üyesi sayısı, yıl sonunda 36’ya çıkarken, toplam akademisyen sayısı da 53'den 93’e yükseldi. Böylece öğretim üyesi sayısında yüzde 57, toplam akademisyen sayısında ise yüzde 76 artış gerçekleşti.

2019 yılında ilan edilerek, atama süreci raporun düzenlendiği tarihe kadar sürmekte olan 6 öğretim üyesi ve 1 öğretim elemanı kadrosu ile birlikte toplamda rapor tarihi itibariyle 100 akademisyen sayısına erişilmiş oldu.

Yine 2019 yılı içerisinde Üniversitemiz 2020-2024 Stratejik Planı çalışmaları tamamlanarak yürürlüğe konuldu. Böylelikle, Üniversitemizin 5 yıllık yol haritası da belirlenmiş oldu. Üniversitemiz, 2019 yılında 32.572.293,04 TL tutarında harcama yapmış olup 2019 yılı bütçe gerçekleşmesi yüzde 69,49 olmuştur.

Mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu çerçevesinde Üniversitemizin 2019 yılı faaliyet sonuçlarını açıklayan idare faaliyet raporumuzu kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunar, faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1