:

:

:

Tarsus Ülkü Ocakları Yöneticilerinden Duyarlı Davranış

Özgecan Aslan’ı Ölümünün 3 Yıldönümünde Andılar
Tarih: 13 Şubat 2018 Salı 10:44
Tarsus Ülkü Ocakları Yöneticilerinden Duyarlı Davranış
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Ülkü Ocakları Çağ Üniversitesi öğrencisi iken 11 Şubat 2015’te okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste vahşice katledilen Özgecan Aslan’I 3.ölüm yıldönümünde, Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde basın açıklaması ile andı.

Basın açıklamasında Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan: “Tüm Türkiye’yi dehşete düşüren ve üzüntüsünü hala ilk günkü gibi hissetmekte olduğumuz, üniversiteli Özgecan Aslan kardeşimizin canice katledilişinin 3. yılındayız. Dile getirilecek hiçbir cümlenin bu acıyı hafifletmeyeceğini bilsek de bugün Özgecan Aslan ve niceleri için burada olduğumuzu belirtmek isterim. Toplumumuzun en değerli yapı taşları, geleceği şekillendiren, nesiller yetiştiren kadınlarımıza, kızlarımıza yaşatılan şiddet, taciz, tecavüz ve dayatmaların, kabul edilemez bir iğrençlik, canilik olduğunun bilinci ile seslenmek istiyorum.

Biz ki mazimize baktığımızda; ‘Ben Cengiz Han. Sizin hanınızım. Sizler bana bağlısınız. Ama benim de bağlı olduğum bir kişi var. O da benim hanımdır’ diyerek eşini gösterdiği ataların torunları… ‘Yalnız bir kadın değilsin. Sen bir ocaksın’ diyen fikir adamlarının sahibi ve en önemlisi Veda Hutbesi’nde ; ‘siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız’ diye seslenen bir peygamberin ümmeti iken, bu emaneti hor görmek ne haddimize. Adalet yerini bulmuş, Özgecan kardeşimizi vahşice katledenlere gereken cezalar verilmiş olsa da ne kederli ailesinin yangını sönmüş ne de bir ülkenin hafızasından bu kara gün silinebilmiştir. Kadınlarımızın korkmadan dolaşabileceği, her platformda duygu ve düşüncelerini dile getirebileceği, her işte acaba başıma ne gelecek demeden emek verebileceği, aydınlık bir gelecek temennisi ile konuşmamı bitirirken; kadınlarımıza karşı yapılmış, yapılan ve yapılacak olan tüm kötü davranış ve tutumlarda tepkimizin net ve sert olacağından, her koşulda yanlarında olacağımızdan, Allah’ın emanetine en güzel şekilde sahip çıkacağımızdan da milletimizin şüphesi olmamalıdır. Aramızdan ayrılışının 3. yıldönümünde kardeşimiz Özgecan Aslan’a rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, dedi.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2