:

:

:

TARSUS SAHASINDA MAÇ KAZANAMIYOR

ŞEHİR STADYUMUNDA RAKİBE VE HAKEMLERE BASKI OLUŞTURULAMAYINCA SAHA AVANTAJI OLMADAN MAÇLARA ÇIKILIYOR
Tarih: 24 Ekim 2017 Salı 10:53
TARSUS SAHASINDA MAÇ KAZANAMIYOR
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İdmanyurdu üst lig hedefi ile başladığı sezonda sahasında yaptığı ciddi puan kayıpları ile büyük yara aldı. Temsilcimiz iç sahada oynadığı son üç maçta 7 puan kaybederek fikstür avantajını kaptırmış oldu. Özellikle üst sıralar için mücadele edeceği rakiplere karşı yapılan puan kayıpları Tarsus İdmanyurdu’nu liderliğe yükseltecek iken bir anda 4. Sıraya düşmesine neden oldu.

GOL YOLLARINDA ETKİSİZLİK

Tarsus İdmanyurdu gol yollarında bir türlü bekleneni veremiyor. Takımın golcüsü Ergun çok formsuz bir dönemden geçiyor ve bu haftaya kadar takıma ciddi katkı verebilmiş değil. Alper ve Samet’in de beklenen skor katkısını yapamaması nedeni ile takım gol için orta alandan ya da savunmadan gelecek ekstra isimlere bakıyor. Çorumspor karşısında takım olarak iyi performans gösteren temsilcimiz gol noktasında gereken üretkenliği gösteremediği için son dört haftayı maç kazanamadan geçirdi.

ŞEHİR STADYUMU YETERSİZ KALIYOR

Tarsus Şehir Stadyumu konum olarak günümüz futbol maçları için çok geride bir stadyum. Atletizm pisti nedeni ile tribünler ile saha arasında büyük bir boşluk bulunuyor. Ayrıca stadyumda kale arkası tribünler yer almadığı ve etrafında yüksek katlı binalar olmadığı için ses ambiyansı yaşanmıyor. Tribünler dolu olsa dahi ses yayılıyor stadyuma etkisi çok az oluyor. Deplasman tribünü olmayan stadyumda maraton tribünün büyük bir kısmı rakip takımlara ayrılıyor ve bu yüzden taraftar bütünlüğü sağlanamıyor.

BASKI OLMAYINCA

Rakip takım oyuncularına ve hakemlere karşı  tribünden baskı gelmeyince rakipler çok rahat top oynuyor, hakemler rahat şekilde Tarsus İdmanyurdu aleyhine düdük çalabiliyor. Rakiplere rahatça penaltı veren hakemler, büyük baskı görmedikleri için Tarsus İdmanyurdu’na penaltı çalmayabiliyor.

Bu durumda Tarsus İdmanyurdu’nun rakiplere baskı kurmasını engelliyor.

YETERLİ TARAFTAR MAÇA GELMİYOR TAKIM ZARAR EDİYOR

Tarsus İdmanyurdu Taraftarları bu sezon 5 maçın oynandığı iç saha maçlarında sadece Kocaelsipor karşılaşmasına ilgi gösterdi ve stadyumu doldurdu.

Onun dışında Osmaniyespor karşılaşması fazla sayıda rakip taraftarında var olmasıyla ciddi taraftara oynandı. Bu maçlar dışında tribünler boş kaldı. Tribünler boş kalınca stadyum geliri elde edilemedi. Stadyum geliri olmayınca stadyum parası, görevli personel parası ödemelerinde büyük sorun yaşanıyor. Takımımız zaten maddi olarak sıkıntılı durum da iken her geçen gün ödemeleri yapamadığı için borç batağına sürükleniyor.

TARAFTAR GRUBU İLETİŞİMİ KESTİ

Tarsus İdmanyurdu Taraftarlar Derneği on gündür resmi siteden paylaşım yapmıyor. Son Çorumspor karşılaşmasında da grup olarak stadyumda yer almadılar. Onlar olmayınca maçın büyük bir bölümü tiyatro gibi izlendi. Zaman zaman taraftarımız sesini yükseltse de bu maçın geneline yansıyamadı. Böyle önemli bir karşılaşmada destek alamayan takımımız önemli bir avantajdan yoksun doksan dakika çıkardı.

REVİZYON İŞE YARAMADI

Son üç maçın üçü iç sahada yer almasına karşın galibiyet alamayan Tarsus İdmanyurdu’nda son maç öncesi yapılan revizyonda işe yaramadı. Kaleci Barış, Fırat, Mert, Burak gibi isimler ilk on birde yer alamazken, sakatlıktan kurtulan Ferhat, İbrahim Hırçın, Serkan Küçük ve Kaleci Anıl ilk on birde sahaya çıktı. Tarsus İdmanyurdu oyun olarak iyi bir performans gösterse de, yine istediği sonucu elde edemedi.

ÖZCAN HOCA’NIN KOLTUĞU SALLANIYOR

Üst üste maç kazanamayan Tarsus İdmanyurdu’nda Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın koltuğu da ciddi ciddi sallnıyor. İç sahada son üç maçını kazanamayan temsilcimizde taraftarlar isyan noktasına geldi. Maçlarda oyuna çok geç müdahale eden 70. Dakikayı görmeden oyuncu değiştirmeyen Özcan Kızıltan için artık son uyarılar yapılıyor. Elaziz Deplasmanından da kötü bir sonuç gelmesi durumunda yönetimin Özcan Kızıltan ile yola devam etmeyeceği konuşuluyor.

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2