:

:

:

Tarsus Orman Okulu Öğrencileri Bekliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Tarsus Gençlik Kampı içinde yer alan Tarsus Orman Okulu, okul öncesi ve ilköğretim okulu öğrencilerini bekliyor.
Tarih: 14 Kasım 2018 Çarşamba 08:43
Tarsus Orman Okulu Öğrencileri Bekliyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Kaymakamlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin protokolüyle, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında; beton duvarların, çok katlı sitelerin ve apartmanların arasına sıkışmış olan günümüz çocukları için bir yaşam alanı oluşturuldu.                                                           

Tarsus Orman Okulu; 130 dönümlük ormanlık alanı, bungalov evleri ve spor kompleksleriyle, Türkiye’nin en büyük Orman Okulu olma özelliğini taşıyor.

Tarsus Gençlik Kampı içerisinde böyle bir tesisin çocuklar için büyük önem taşıdığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Bizlerin çocukluğu bahçelerin, ağaçların içinde, kısacası doğayla iç içe geçti. Ancak, günümüz çocuklarının maalesef böyle bir şansı yok.

Kule gibi yükselen apartmanların arasında hapsolan çocuklarımız için hayata geçirilen Orman Okulu Projesi sayesinde, çocuklarımız doğayı keşfetme şansını yakalamış durumda. Çocuklarımızın gelişimine pozitif katkı sunan bu projenin daha da gelişmesi ve ilerlemesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Ayrıca, Orman Okulları’nın diğer ilçelerimizde de kurulması için çalışmalarımız devam etmektedir. Ben tüm anne ve babaları, çocuklarını bu imkandan faydalandırmaya davet ediyorum.” dedi.    

Şu anda 41 orman okulu öğretmeni ve toplamda bin 200 öğrenciyle faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam ettiklerini belirten Tarsus Orman Okulu Genel Koordinatörü Hakan Şeker, “Çocuklar Orman Okulu’na 10 günde bir düzenli olarak gelmektedir.

 Burada değişik etkinliklerle doğayı keşfederek, doğanın bir parçası olmayı öğrenmekteler. Eğitimin, bilim ve sanatın iç içe geçtiği atölyelerle yürütüldüğü Tarsus Orman Okulu, doğanın sunduğu dev bir laboratuvar olma özelliğini de taşımaktadır. Tarsus Orman Okulu’nda, doğadan elde edilen orijinal materyallerle resim, el işi gibi uğraşılar yapılarak çocukların gelişimine katkı sunulmakta ve astronomi, tarım, tamirat atölyesi, müzik, resim gibi uğraşılarla, çocukların hayalleri mutluluğa dönüştürülmektedir. Bu imkanı sağlayan Tarsus Kaymakamlığı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz.”dedi.       

Tarsus Orman Okulu’ndaki faaliyetlere katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler ise burada gerçekleşen etkinliklerle doğayı yakından tanıdıklarını, çeşitli aktivitelerle vakit geçirdiklerini ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını kaydetti.

Bu haber toplam 814 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1