:

:

:

Tarsus Kent Konseyi’nden Üniversiteye Ziyaret

Başkan Dr. Ali Cerrahoğlu, “Gelecek Yıl Kariyer Günleri Düzenleyeceğiz”
Tarih: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 09:27
Tarsus Kent Konseyi’nden Üniversiteye Ziyaret
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrenciler için gelecek yıl ‘Kariyer Günleri’ düzenleyeceklerini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, “üniversitemizin ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermeye hazırız”dedi.

Tarsus Üniversite Rektörü Prof.Dr. Orhan Aydın’ı beraberinde Genel Sekreteri Reşit Tok ile birlikte ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Dr.Ali Cerrahoğlu, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin kent yaşamına entegre olmaları açısından verebilecekleri katkılar hakkında görüştüler.                                  

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, ziyaret açılan yeni fakülteleri ve bölümleri, üniversitenin hızla yapılanması için tamamlanan eksik kadroları ve ekibiyle birlikte oluşturdukları stratejik planları anlattı.

Aydın, Tarsus Üniversitesinin kuruluşundan bu yana geçen kısa süre Tarsus üniversitesinde kaliteli eğitimin öncelikli hedef olduğunu, seçilen öğretim üyelerinin önemli bir bölümünün yurt dışında doktora yapmış ve alanında uzman hocalar olduğunu, yüksek lisans ve doktora programlarına verilen büyük önemi belirtti.

Tarsus Üniversitesi’nin çağdaş bir dünya üniversitesi olarak yapılanması açısından ekibinin stratejik planlarının hazır olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın, ancak bu yapılanmanın 20-30 yıl yerine birkaç yıl içinde tamamlanabilmesi büyük ölçüde kentimizin desteği ile mümkün olabileceğini anlattı.

Aydın, “Fakülte binalarının ve diğer tesislerin tamamen devlet eliyle inşa edilerek tamamlanması tasarruf tedbirleri nedeniyle zaman alıyor. Bizler Tarsuslular olarak kaynaklarımızı harekete geçirebilir ve destek olabilirsek yıllardır özlediğimiz ve kurulabilmesi için hep birlikte büyük mücadele verdiğimiz üniversitemizin gelişimini tamamlaması daha kısa sürede gerçekleşebilecek.

Üniversitenin tek ihtiyacı bina ve mekânlar değil elbet. İnsan kaynakları ve sosyal açıdan da kent dinamiklerinin desteğine ihtiyaç var.

Biz de Kent Konseyi olarak üniversitemizin ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermeye hazırız. Rektörümüze üniversitemize destek olabileceğimiz alanları içeren birçok proje sunduk. Memnuniyetle karşıladı ve karşılıklı notlar aldık ve kolları sıvadık.

Projelerden en önemlisi; Tarsus Kent Konseyi olarak düzenleyeceğimiz ve hazırlıklarına genel kurulumuzdan hemen sonra başladığımız 3. Kent Sempozyumu olacak. Ülkemizin dört bir yanından ve diğer ülkelerden çok sayıda bilim insanının katılacağı ve Tarsus’un tarihi, turizmi, ekonomisi gibi alanlarda bilimsel çalışmalarını sunacakları Tarsus Kent Sempozyumunun akademik yönüne bu kez Tarsus Üniversitemiz destek verecek.

Tarsus Kent Sempozyumunun üçüncüsünü yine Tarsus Belediyemiz, üniversitemiz, odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, “ayrıca; yeni gelen öğrencilere kentimizin tarihini, kültürünü ve yaşam alanlarını göstermek ve aidiyet duygusu yaratabilmek amacıyla eğitim öğretim yılının başındaki oryantasyon döneminde Tarsus'u tanıtmak, insan kaynakları alanında çalışmalar yaparak öğrencileri alanlarında yetkin uzmanlarla bir araya getirecek ‘kariyer günleri’ düzenlemek, iş ve staj imkanları sağlayabilecek etkinlikler, Tarsus’ta spor, sanat, müzik gibi alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla öğrencilerimizi bir araya getirecek faaliyetler yapmak konularında desteğe hazır olduğumuzu ilettik. Rektörümüz tüm önerileri memnuniyetle karşıladı”dedi.

Cerrahoğlu, bir bölümüne rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran'ın da katıldığı toplantımız çok verimli geçti Kurucu rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın’ın kısa sürede gerçekleştirdiği vizyoner çalışmalarla gurur duyduklarını “Biz de Kent Konseyi olarak elimizden gelen her şekilde onların yanında olacak ve destek vereceğiz”

 

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2