:

:

:

Tarsus İŞGEM, Araştırma Görevlilerin İlgi Odağı Oluyor

İŞGEM Müdürü Adem Gül, “İŞGEM’ler Aslında Birer Kuluçka Merkezleridir”
Tarih: 17 Mayıs 2018 Perşembe 09:38
Tarsus İŞGEM, Araştırma Görevlilerin İlgi Odağı Oluyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Türkiye’nin ilk İş Geliştirme Merkezi olan Tarsus İŞGEM, üniversite araştırma görevlilerinin ilgi odağı olmaya başladı.

Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve Araştırma Grubu üyeleri tarafından ziyaret edilen Tarsus İŞGEM Satış Merkezinde beraberinde Müdür Adem Gül ile birlikte üretilen ürünleri incelediler.

İŞGEM Müdürü Adem Gül, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve Araştırma Grubu üyelerine İş Geliştirme Merkezlerinin yeni girişimcilerin, iş fikri olanların iş kurmalarını ve geliştirmelerini destekleyen ve iş kurmalarını kolaylaştıran kurulacak bu işletmelerin hayatta kalmalarını ve sağlıklı büyümelerini sağlayan merkezler olduğunu söyledi.

İŞGEM Müdürü Adem Gül, bünyelerinde barındırdıkları yeni kurulan bu işletmelere uygun koşullarda iş kurma mekanı, yönetim danışmanlığı, ortak ofis ekipmanı hizmetleri sunduklarını ifade ederek, “adeta onları besler ve en kırılgan oldukları iş kurma aşamasını sağlıklı bir şekilde geçirmelerini ve büyümelerine imkanlar sunar” dedi.

-İŞGEMLER KULUKÇA MERKEZİDİR-

Araştırma görevlilerine İŞGEM Müdürü Adem Gül, İşgemlerin  aslında herkesin çok rahat anlayabileceği şekilde bir kuluçka merkezleri olduğuna vurgu yaptı.

Gül, “ Kurulacak bu işletmeler kuluçka merkezinde kendini idame ettirebilecek konuma geldiklerinde bu kuluçka merkezlerinden ayrılıp bundan sonraki işletme yaşamını kendilerinin kuracağı yuvalarında, merkezlerinde devam ederler.           

Yeni kurulan bu işletmelerin kuluçka merkezinde üç ile beş yıl arasında kalmaları uygun görülmektedir.

İşgemler işletme kuranlara ilk iki yıl kira desteği sağlanmalıdır. Enerji, su, telefon, güvenlik, ruhsat, oda kaydı, eğitim, SGK, vergi konularında desteklenmeli ve üçüncü yıldan itibaren destekler kademeli olarak azaltılmalı ve beşinci yılından itibaren işgemden ayrılmalıdır. Beşinci yılını dolduran girişimciler arasından işgeme katkı sağlamak ve diğer gişimcilere örnek teşkil edebilecek işletmeler çapa işletme adı altında işgemden mezun girişimci olarak işgemde kalabilirler. Ancak bu oran mevcut girişimcilerin %20 sinden fazla olamaz” dedi.

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1