:

:

:

Tarsus CHP Bir Günde 19 STK’yı Ziyaret Etti

Birçok esnaf kesimi çalışamaz, evine ekmek götüremez hale geldi.
Tarih: 16 Haziran 2020 Salı 14:15
Tarsus CHP Bir Günde 19 STK’yı Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde Türkiye genelinde yüzbinlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını ve ciddi mağduriyetler yaşadıklarını söyleyerek, “Bu süreç toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi maalesef ki esnaflarımızı da olumsuz etkiledi. Birçok esnaf kesimi çalışamaz, evine ekmek götüremez hale geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunun, üzerinde detaylı şekilde çalıştığımız ve iktidara geldiğimiz andan itibaren uygulamaya konulacak olan Aile Sigortası’nda çözüm bulacağına inanıyoruz.
Böylece, dar gelirli insanlarımızın yanı sıra emeğiyle geçinen esnafımız da, devletin sağlayacağı belli ölçüde gelirle hayatını idame ettirme imkanı bulup, yarınları için endişe duymayacaktır. Bu pandemi sürecinde de görüldü ki, Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleriyle, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle esnafın en büyük destekçisidir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç ise “Büyükşehir Belediyesi olarak, COVID-19 sürecinde evde kalan, ihtiyaç sahibi yüzbinlerce insanımıza ulaştık. Elbette bunların önemli bir bölümü de esnaflarımızdı…
Gıda kolileri, temizlik kitleri, süt ve çocuk bezleri dağıtarak, vatandaşlarımıza her şeyin ötesinde moral olduk. Başkanımız sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, Yenice’den Anamur’a kadar Mersin Büyükşehir sosyal belediyeciliğin, vatandaşın nasıl yanında olunması gerektiğinin en güzel örneğini sergilemiştir” ifadelerini kullandı.
19 ODA, DERNEK VE KOOPERATİFE ZİYARET
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal; Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Kadın Kolları Başkanı Meryem Kır, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, CHP İl Başkan Yardımcısı Burcu Turgut ve İlçe yöneticileriyle bir günde 19 oda, dernek ve kooperatife ziyaretlerde bulundu. Sabah 08:30’da başlayan ve oldukça verimli geçen ziyaretler 19:00’da sona erdi. 1’den devam CHP heyeti Briketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hüseyin Özkır, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş, Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar, Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık, Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz, Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Tenekeciler Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez, Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Tıraş, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, 1 No.lu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Şoförler Odası Başkanı Duran Şen, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman, Tarsus Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya, Tarsus TOK Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Nafiz Kızılkaya ve Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü’yü ve yönetim kurulu arkadaşlarını ziyaret ettiler. Ziyaretler oldukça samimi ortamlarda geçti.
“HÜKÜMET YİNE ESNAFLARDAN FEDAKARLIK BEKLEDİ”
Tüm Esnaf Odaları’nda başkan ve yöneticilerin sorun ve beklentilerini tek tek dinleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde hükümetin esnaflara gerektiği şekilde destek olmadığını kaydederek, “Maalesef ki her dönem olduğu gibi, dünyayı saran COVID-19 döneminde de, hükümet yine esnaflardan fedakarlık bekledi. İşyeri kapandığı için aylarca iş yapamayan, kepenk açsa dahi günlük masrafını çıkartamayan esnafımız, işçi maliyetini karşılayamaz, sigorta primi, vergi ve diğer zorunlu ödemelerini ödeyemez hale gelmiştir. Hükümetin, esnafa destek olarak açıkladığı “vergi, prim borçlarının ötelenmesi” bir çözüm değil, yarınlarda esnafların boynuna yüklenen daha büyük bir yüktür!
Gerçek anlamda sorun yaşayan esnafa, faizsiz kredi imkanı ve uygun geri ödeme koşulları sunulmalıydı. Fakat hükümet bunu yapmadı. Bizler Aile Yardımları Sigortası’yla örneğin böylesi kritik dönemlerde esnaflara her ay belli miktarlarda para ödenmesi gerektiğine inanıyoruz. . Böylece, az gelir grubundaki insanlarımızın yanı sıra emeğiyle geçinen esnafımızda, devletin sağlayacağı belli ölçüde gelirle hayatını idame ettirme imkanı bulup, yarınları için endişe duymayacaktır” dedi.
“Hükümet tüm bu yaşananlara rağmen, halen küçük bir sermaye grubunu korur şeklinde hareket ediyor” eleştirisinde bulunan Başkan Ozan Varal, “Hükümet, bu süreçte kapanan işyerlerinin kira ve diğer giderlerini ödemek yerine, belli bir sermaye kesimini korumanın derdinde. Yüzbinlerce esnafın desteğe ihtiyacı var. Mutlaka sicil affı getirilmeli, işyeri kira ödemelerinde stopaj kaldırılmalıdır. Kahvehane, düğün salonu, berber, lokanta, çay ocağı gibi faaliyeti durdurulan işyerlerinin kira, fatura ve vergi borçları bu süreçte devlet tarafından karşılanmalıdır.
Bu ziyaretlerimizle sizlerin neler beklediğinizi, içinde bulunduğunuz durumları tespit etmeyi amaçladık. Sizlerin sesi olarak, kulağı olarak bunları vekillerimiz aracılığıyla, parti üst yönetimlerimizin aracılığıyla gündeme taşıyacağız.
Pandemi döneminde zaman zaman iletişim sorunu yaşamış olsak dahi bundan sonra ki süreçte diyalog kanallarını açık tutarak el birliğiyle hareket etmek istiyoruz. ‘CHP’liler sosyal hizmet üretemez’ savını, bu süreçte çürüttüğümüze inanıyoruz. Merkezi iktidarın yapamadığı onlarca sosyal hizmeti başta Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere, diğer tüm belediyelerimiz en güzel şekilde uygulamaya koyarak, yurdun dört bir yanında halkımızın yüzlerinin gülmesini sağlamıştır. Bu hizmetlerimiz, artarak sürecektir. Yeter ki sizler bizlere destek olun” ifadelerini kullandı.
SOSYAL HİZMETLERİ YAPARKEN, DİĞER ÇALIŞMALARI AKSATMADIK
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç ise geride kalan son 3 ay içinde sadece Tarsus’ta 26 bin gıda kolisi, onbinlerce aileye sıcak yemek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına süt ve çocuk bezi dağıttıklarını belirterek, “Halkımızın olanı yine onlara dağıttık. Büyükşehir personellerimiz gece-gündüz çalışarak bir taraftan halkın kapısını çalarak yardım kolisi dağıtırken, bir taraftan da kapısının önünde temizlik yapıp, ilaçlama yapıp, altyapı çalışmalarına devam etti” diye konuştu.Ali Boltaç, “Süreçte en çok mağduriyeti yaşayanlar elbette esnaflarımızdı… Esnaf Odalarımızla istişare halinde olarak mağdur esnafımıza destek olduk. Yine yurttaşlarımıza gıda kolileri, temizlik kitleri, süt ve çocuk bezleri dağıtarak, her şeyin ötesinde moral olduk. Başkanımız sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, Yenice’den Anamur’a kadar Mersin Büyükşehir sosyal belediyeciliğin, vatandaşın nasıl yanında olunması gerektiğinin en güzel örneğini sergilemiştir.
Bunları yaparken diğer işlerimizi aksatmadık, altyapı çalışmalarımızı sürdürdük.
Kırsaldan ovaya, kenar mahalleden merkeze onlarca hizmeti hayata geçirdik. Şahin Mahallesinde 10 yıldır çözüm bekleyen yolun asfaltlanması, Konak kavşağında düzenleme çalışması bunlardan sadece bir kaçı. Önümüzdeki dönemde Tarsus’a yakışır bir kültür merkezi kazandıracağız. Sizlerle el ele, gönül gönüle istişare içinde bu hizmetleri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.  HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 3377 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2