:

:

:

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hizmette 3. Yılını Değerlendirdi

“Hedefimiz, Tarsus’umuzu Çağdaş, Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Bir Kent Vizyonuna Ulaştırmaktır”
Tarih: 29 Mart 2017 Çarşamba 10:38
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hizmette 3. Yılını Değerlendirdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,3 yılda yaptığı hizmetleri ve yapılacak hizmetleri düzenlediği törenle anlattı.

3 yılın hesabını veren Can, “Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek; gelecek nesillere daha yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak hepimizin temel görevlerindendir.”dedi.

Belediye Meclis Salonunda yapılan programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,  eşi Öznur Can ve  kızı Hamiyet İrem Can ile birlikte giren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hizmetlerini tek tek slayt eşliğinde anlattı.

Törene, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Baro Temsilcisi Avukat Cihan Öktem,  İlçe Müftüsü Hayri Erenay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer’in yanı sıra bazı sivil toplum ve meslek oda başkanları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3. yılı hizmetini değerlendiren konuşmasını yaptı.

Başkan Şevket Can, konuşmasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz üç yıl içerisinde sizlerle pek çok kez bir araya geldik ve şehrimizle ilgili neler yapabileceklerimizi değişik platformlarda konuşup, görüş alışverişinde bulunduk.

Belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla, sorunlara odaklanmaktadır.

Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli, geri çevirmeyen, cömertliktir, darda kalanlara, acil yardımıdır.

Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden birisi de hiç şüphesiz "Yerel Yönetimlerdir.

Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek; gelecek nesillere daha yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak hepimizin temel görevlerindendir.

Yeni bir belediyecilik misyonu ve vizyonu ancak geçmişle geleceği birleştirebilen, eskinin değerlerini çağdaş dünya ile buluşturmayı başarabilen yerel yöneticilerle mümkün olabilir.                                              

Üretken belediyecilik, toplumun ayrıştırılmasına karşı geliştirilen önemli ve etkili bir belediyecilik anlayışı olarak, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışıdır.

Mizyonumuz, Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu,  Çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten plan ve projelerin uygulanması,  Doğa, tarihi ve kültürel mirasın korunması,  her türlü afete ve kültürel mirasın korunduğu, yeterli yeşil alanların, spor alanlarının ve sosyal donatıların sağlandığı, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği yaşanabilir çağdaş bir kent ortamının temin edilmesidir.

Vizyonumuz, milli manevi değerleri koruyarak, tüm yerel yönetimlere model olacak bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktır.

Hedefimiz, yerel yönetimimizi etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Tarsus’umuzu çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmaktır.

Bütün bunların temelinde, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmeyi amaç edinen, değişim ve gelişimde milli ve evrensel değerleri bütünleştiren, yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan anlayışı, yerel yönetimler açısından siyasi anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

Bütün projelerimizde kaynakların etkin ve verimli kullanılması maksadıyla finansal, sosyal ve fiziksel planlamayı birlikte gerçekleştiren belediyecilik,

Üretken belediyecilik anlayışı, aynı zamanda bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetimi benimsemektedir.

Üretken belediyecilik olarak, çalışkan, adalet, dürüstlük, çağdaşlık, şeffaflık bir yönetim sergiliyoruz.

Seçildiğimiz andan itibaren herkese eşit yakınlıkta durmayı hatırda tutmayı, bizim için vazgeçilmez ilkemizdir.

Üretken belediyecilik, bölücülüğe ve ayrımcılığa karşı geliştirilen önemli ve etkili bir belediyecilik anlayışı olarak, hep birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışıdır. Biz daima bu anlayışla halkın yanında olmaya devam edeceğiz.

Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyeyiz.

Her vatandaşın onurlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri temin edilmelidir.

Hizmetleri aciliyet sırasına koyarak çalışmaya, verdiğimiz sözlerin arkasında olduğumuzu göstermeye devam ediyoruz.

Yaptığımız çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde gerekli koordinasyonu sağlamaya azami özen gösteriyoruz. Karşılıklı planlamalarla hızlı bir şekilde hizmet üreterek vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma gayreti içerisindeyiz.

Belediyelerin tek görevinin klasik belediye hizmetleri ile sınırlı olmadığının bilinci içerisindeyiz. Hizmetin yanısıra huzur ve güvenliğin önemini anlıyor, vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için gerekli tedbirleri zamanında almaya çalışıyoruz.

 Ülkemiz geçtiğimiz yıl çok zorlu süreçlerden geçti. Ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyen vatan hainleri Türk Halkının azim ve kararlılığı sayesinde emellerine ulaşamadılar. Bu hain kalkışmaya Tarsuslu hemşehrilerimin takındığı tutum da övgüye değer bir davranış olarak tarihteki yerini aldı. Tüm vatandaşlarımız vatanı, bayrağı, devleti ve milletinin bekası için bir ve tek yumruk olduğunu dosta düşmana gösterdi, devletinin yanında yer aldı. Bunun için hepinizle gurur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Biz yerel yönetim olarak, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tutan, hizmetlerde eşitlik ve vatandaşları bilgilendirmeyi amaç edinen, akılcı, yenilikçi bir anlayışla sizlere hizmet ediyor, bu anlayışlar çerçevesinde projelerimizi geliştirerek hayata geçirmek istiyoruz.

Tüm faaliyetlerimiz, gelir ve giderlerimiz konusunda her zaman şeffaf davranıyor, hiçbir şekilde gerek ilgili mercilere gerekse siz değerli vatandaşlarımıza hesap vermekten kaçınmıyoruz. Gerek şahsım, gerekse tüm çalışma arkadaşlarım,  şehrimiz ve yeni bağlanan mahallelerimizle birlikte yaklaşık 350.000 vatandaşımızın haklarını korumak, onların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmelerine imkan sağlamak gibi ulvi bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu hiçbir zaman unutmuyoruz.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 17 Tesislerini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Değişik platformlarda dile getirdiğim gibi, İlçe belediyelerinin hizmet üretmeye devam edebilmeleri için mali yönden güçlendirilmeleri şart olup, yerel hizmetlerin etkin ve hızlı bir biçimde yerine getirilebilmesi için ilçe ve büyükşehir belediyesinin görev ve hizmet paylaşımlarının da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemiz ve şehrimiz için, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, bu güzel coğrafyada 1000 yıldır süregelen kardeşliğimizin devamı için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Yeni seneyi devriye programlarında buluşmak dileğiyle, katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı siz değerli katılımcılara, anlattığım hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sağolun varolun, Allah a emanet olun.

Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, çalışmalarından dolayı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a, teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un gerek ülkemizde gerekse dünyada adından söz edilen bir kent olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, belediyeciliğin ağır vebal olduğunu söyleyerek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmalarının ardından toplantı pasta kesimi ile sona erdi. 

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2