:

:

:

TARSUS ALPER’LE YENER

TEMSİLCİMİZ SAHASINDA DÜZYURT ENGELLİNİ, ALPER YENER’İN SÜPER FUTBOLU VE GOLLERİ İLE AŞMASINI BİLDİ
Tarih: 3 Nisan 2018 Salı 09:53
TARSUS ALPER’LE YENER
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İdmanyurdu yükselen form grafiği ile her geçen gün üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Üst üste gelen galibiyetler ve bunun yanında oynanan güzel futbol camiayı son derece mutlu ederken, taraftarları da şampiyonluk için heyecanlandırıyordu. Liderle arasındaki puan farkının da 10 puandan 5 puana düşmesi de şampiyonluk şarkılarının söylenmesine neden olmuştu. Geçen haftaki rakibi ise ligin ne zaman ne yapacağı belli olmayan ekiplerinden Baysal İnşaat Düzyurtspordu. Sezonun ilk maçında öne geçmişken ve rakip 10 kişi kalmışken son dakika golü ile alınan mağlubiyetten sonra bu karşılaşmayı dikkatli oynamak ve rakibi küçümsememek gerekiyordu.

TARSUS MAÇA İYİ BAŞLADI

Temsilcimiz karşılaşmaya hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren Alper ve Yılmaz Can önderliğinde rakip yarı alanda tehlikeli atak arayışına girdiler. Ancak rakip Düzyurtspor’da geriye yaslanmadan hızlı oyuncuları ile sonuca gitme hedefindeydi. Malum play-off mücadelesi için Düzyurtspor’unda mutlaka kazanması gerekiyordu. Tarsus İdmanyurdu ilk dakikalarda uzaktan şutlarla ve kanatlardan gelen organize ataklar ile rakip kaleyi yoklasa da Düzyurt Kalecisi Ogün’ü geçemedi.

ALPER’DEN FÜZELER

Karşılaşmanın 20. Dakikasında ise Alper kaleye çapraz pozisyonda büyük bir güç ve hızla taşıdığı topu çok sert ve düzgün bir vuruş ile filelere göndermeyi başardı. Bu pozisyonda rakip savunmanın ve Kaleci Ogün’ün yapacağı bir şey yoktu. Tarsus İdmanyurdu Alper Yener’in süper golü ile 1-0 öne geçerken, oyun düzenini hiç bozmadan maç sanki 0-0 devam ediyor gibi oynamaya devam etti. Orta alanda yapılan pas trafiği Düzyurt’lu oyuncuların adeta başını döndürürken Alper yakaladığı bir fırsatı daha değerlendirdi ve takımını soyunma odasına 2-0 gibi rahat bir skor ile götürmeyi başardı.

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

Tarsus İdmanyurdu karşılaşmanın ikinci yarısında 2-0’lık skorun vermiş olduğu rahatlık ve özgüven ile oyunu rolantiye aldı ve tempoyu yavaş yavaş düşürdü. Düzyurt Takımı bu dakikalarda elinden geldiğince Tarsus Kalesinde pozisyon arasa da birçok net fırsatı değerlendiremedi. Temsilcimiz bir yan top organizasyonunda son haftaların başarılı savunmacısı Muhammet Ali’nin kafası ile skoru 3-0’a getirdi ve hem oyun olarak hem de skor olarak ne kadar üstün olduğunu gösterdi. Düzyurt takımının maçın sonunda bulduğu gol ise sadece karşılaşmanın skorunu belirledi.

BEKLENEN TARAFTAR GELMEDİ

Tarsus İdmanyurdu’nun şampiyonluk ümidini arttırdığı son dönemde Düzyurt karşılaşmasının full çekmesi bekleniyordu. Son haftaların en fazla ilgi gören maçlarından birisi oynansa da maraton tribünündeki büyük boşluklar dikkatlerden kaçmadı. Kapalı tribünlerin çok büyük oranda dolduğu mücadelede maraton tribünündeki boşluklar camiayı şaşırttı. Beklenen taraftarın karşılaşmayı takip etmemesi ise bugün değilse ne zaman maça geleceksiniz sözünü maça gelenlere dedirtti.

UTAŞ UŞAK ZORLA KAZANDI

Tarsus İdmanyurdu sahada Düzyurt karşısında mücadele ederken diğer taraftan Uşak karşılaşmasından gelecek habere de kulak dikiyordu. Karşılaşmada alınacak her sonucun Tarsus İdmanyurdu’na yarayacağı gerçeği vardı ama en az yarayan skor ortaya çıktı. Uşak karşılaşmayı ilk yarının uzatma dakikasında attığı golle kazanıp 5 puanlık avantajını korumuş oldu. Sultanbeyli’nin kaybetmesi ile Tarsus İdmanyurdu ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı ve en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 4’e çıkardı. Play-off çizgisi ile ise 10 puanlık bir fark yaratan temsilcimiz mantıksal olarak da play-off’a girmeyi garantiledi.

TARAFTAR TAKIMDAN MEMNUN

Tarsus İdmanyurdu Taraftarları ise takımın son haftalarda oynadığı futboldan oldukça memnun. Üst üste gelen galibiyetler ve oynanan iyi futbol camiayı mutlu ederken takımın üst lige çıkma azmini de arttırdı. Taraftarlar takıma güvenmeye başladı ve direkt olmasa da play-off’tan çıkma adına camiaya güven verdi. Takımın son haftalarda oynadığı futbol bu ligin çok üstünde ve rakipleri çok zorlayacak düzeyde. Bu futbolun devam etmesi durumunda temsilcimizin üst lige çıkması çok zor olmayacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3