:

:

:

‘Tarsus 4. Gastronomi Günleri’ Ön Toplantısı Yapıldı

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, “Tarsus’un Zengin Mutfağını Herkes Bilmeli”
Tarih: 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:20
 ‘Tarsus 4. Gastronomi Günleri’ Ön Toplantısı Yapıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, kentin tanıtımına büyük katkısı olan ‘Tarsus Gastronomi Günleri’nin 4. düzenlenmesi ile ilgili kurum yetkilileri ile toplantı yaptı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Kaymakam Kadir Sertel Otcu, son yıllarda dünyada trend haline gelen ‘Gastronomi Günleri’ ile birlikte kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir durum haline geldiğini söyledi.

-TARSUS 4. GASTRONOMİ GÜNLERİNİN HAZIRLIĞI BAŞLADI-

Dünya tarihinde önemli yer sahip olan ve çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Tarsus’un, mutfak kültürünü sergilendiği ‘Tarsus Gastronomi Günleri’ni son derece önemsediğini söyleyen Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus’un yemek kültürünü yaşatmak ve geleceğe taşıma noktasında ‘Tarsus 4. Gastronomi Günleri’nin hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ‘Tarsus Gastronomi Günleri’ ile birlikte yerel halkının yanı sıra şehir ve ülke dışında ziyarete gelen konuklara, şehrin verimli topraklarında üretilen ürünler ile birlikte yemeğin yapılmasının tüm sürecine ait olan bilgi, diğeri de kültürle yemek arasındaki ilişkinin incelenmelerinde de katkıda bulunduklarına vurgu yaptı.

Tarsus 4. Gastronomi Günleri’ etkinliği ön değerlendirme toplantısına Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Togo, Kent Meclisi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Hasan Şanlı’nın yanı sıra Esin Erkoç ve diğer yetkili kurumlar katıldı.

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2