:

:

:

Tarihi Siptilli Çarşısı Açıldı

Başkan Can, 'Çarşı Bölgeye Canlılık Getiriyor'
Tarih: 9 Mart 2016 Çarşamba 10:15
Tarihi Siptilli Çarşısı Açıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediyesi, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle işletmeciliğinin kadınların yaptığı Tarihi Siptilli Çarşısı törenle hizmete açtı.

Tarsus Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanıp, restorasyonu yapılan çarşıda 18 işyeri bulunuyor.

Program, Tarsus Belediyespor jimnastik grubu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

 Törenin açılış konuşmasını yapan Reşadiye Mahalle Muhtarı Abdullah Özçürümez, buranına atıl bir vaziyette olduğunu, konuyu Belediye Başkanına iletmelerinin ardından çarşının restorasyonu yapıldığını söyledi

Mahallesine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

Kadınların işletmeciliğini yaptığı Tarihi Siptilli Çarşısı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, çarşının bölgeye canlılık getirdiğini söyledi.

Tarsus’un önemli bir cazibe merkezine kavuştuğunu vurgulayan Başkan Can, “Yüce peygamberimiz tarafından cennetin ayakları altına serileceği müjdesi verilen, doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun, mutlu olsun.

 

 Kadının olduğu yerde azim vardır, çalışma vardır, başarı vardır. Biz vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmeye devam ediyoruz.

Vakıflar bölge müdürlüğünden kiraladığımız bu çarşı 18 Adet işyerinden oluşmakta olup, kiraladıktan sonra amacına uygun bir şekilde gerek çarşı içinin gerekse çevresinin düzenlemeleri belediyemiz tarafından yapılarak sizlerin hizmetine sunulmuştur.

Yüce Peygamberimizin söylediği gibi hizmet etmeyi en büyük ibadet olarak kabul ediyor ve gece gündüz demeden sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz.              

Bizlere güvendiğiniz sürece de çalışmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere, tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, açılışını yaptığımız tarihi Siptilli Çarşısının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Can, ayrıca hayata geçireceği projeleri anlattı. Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Siptilli Çarşısı’nın kente ayrı bir renk kattığını söyledi. Kaymakam Atmaca, “Bugün burada yine Tarsus’umuz için güzel bir etkinlikten dolayı bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ve bu etkinliğin, bu açılışın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe rast gelmesi gerçekten belediyemizin, çalışanlarımızın çok ince bir duyguyla olaya bakmalarıyla alakalıdır.

Ben tekrardan bugüne bu açılışı planladıkları için değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabii kadınlarımız için sadece 8 Mart değil yılın 365 günü bence kadınlar günü, sadece bugün vesilesiyle kadınlarımızın toplumdaki yeri tekrar gözden geçirilmekte ve kadınlarımızın bizim için, geleceğimiz için ne kadar önemli oldukları bir daha vurgulanmaktadır.

Çarşımız kentimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kesilen kurban ile okunan duayla yapılan açılıştan sonra çarşıdaki işyerlerini gezen Kaymakam Atmaca ve Belediye Başkanı Can’a işletme sahipleri kendi ürettikleri ürünlerden hediye edip teşekkürlerini ilettiler.

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1