:

:

:

SEV’de Minikler Kaybolan Meslekleri Öğrendi

Tarsus SEV İlkokulu’nda düzenlenen Meslekler Fuarı, anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin küçük yaşta mesleklerle tanışmasını sağladı.
Tarih: 9 Ocak 2019 Çarşamba 08:24
SEV’de Minikler Kaybolan Meslekleri Öğrendi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Minik öğrenciler, her biri kendi alanında uzman konuklardan mesleklerle ilgili bilgiler alırken kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslekleri de tanıdılar.        

Ahşap oymacı, su kabağı işlemecisi, cereci ustaları ile birlikte ahşaptan heykel, çamurdan çanak çömlek, su kabağından abajur yaptılar.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus SEV İlköğretim Okulu örnek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Okulda düzenlenen Meslekler Fuarı, anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin küçük yaşta hem çağımızın mesleklerini hem de kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslekleri tanımalarını sağladı.

Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nda düzenlenen Meslekler Fuarı’na katılan her biri kendi alanlarında uzman meslek temsilcileri, öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar. Öğrenciler diş doktoru, mimar, oyuncu, futbolcu konuklarla sohbet edip bilgiler aldılar.

Meslekler Fuarı’nda kaybolmaya yüz tutan mesleklere de yer verilerek, öğrencilere minik yaşlardan itibaren bu değerlere sahip çıkması bilinci aşılandı. Fuara ahşap oymacı, su kabağı işlemecisi, terzi ve çanak çömlekçilik olarak bilinen cerecilik gibi birçok farklı geleneksel zanaat alanlarından ustalar katıldı. Yıllarını bu mesleklere adamış olan ustalar, Tarsus SEV öğrencilerinin kendilerine yönelttikleri soruları detaylarıyla yanıtladılar.

Öğrenciler ayrıca mesleğinin erbabı ustalarla birlikte örnek çalışmalar yaptılar. Minik elleriyle kimisi ahşaptan heykel oydu, kimisi çamurdan çanak çömlek yaptı, kimisi su kabağından abajur tasarladı. Böylece hem geleneksel mesleklerimize sahip çıkmanın önemini kavradılar hem de mesleklerle küçük yaşta tanışma imkanı yakaladılar.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1