:

:

:

Seçer, Provokasyon Uyarısı Yaptı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, “Rakiplerimizin söyleyecek sözü kalmadı. Projelerle bizimle yarışamazlar. Benim tek korkum seçimlere kısa süre kala yapılabilecek tertipler, komplolar” dedi.
Tarih: 15 Mart 2019 Cuma 12:51
Seçer,  Provokasyon Uyarısı Yaptı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

2005 yılındaki Nevruz kutlamaları sırasında Mersin’de yaşanan bayrak provokasyonunu anımsatan Vahap Seçer, vatandaşları provokasyonlar karşısında uyanık olmaya davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, partisinin eski il ve ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları ve parti emektarlarıyla bir araya geldi.

 Toplantıya CHP’nin duayen isimlerinden Hakkı Süha Okay da katıldı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın seçim sürecine ilişkin değerlendirmesinin ardından kürsüye gelen Vahap Seçer, “Son anketler ortaya çıkınca rakiplerimizin psikolojisi bozuldu. Saldırıların tarzı da değişmeye başladı” dedi.

Seçim çalışmaları sırasında sahada edindiği izlenimleri paylaşan Vahap Seçer, “Toplumun birçok kesimine gidiyoruz. Siyaset hayatımın en rahat seçim kampanyasını yürütüyorum. Ak Partililere gidiyorum ilgi görüyorum. Çünkü partilerine kırgınlar. Mersin’in birinci partisiyken sonuncu partisiyle ittifak yapıldığı için kırgınlar. Esnafın dükkânına giriyorsun, ‘biz sizdeniz’ diyor. ‘CHP’li misin’ diyoruz. ‘Hayır’ diyor ‘İyi Partiliyim’ diyor. HDP’linin dükkânına gidiyorsunuz, adamın eli titriyor, gözleri doluyor. ‘Ayrımcılıktan bıktım’ diyor. ‘Ben bölgemden dolayı ayrımcılık istemiyorum’ diyor. Bir başka dükkâna giriyorsun. İzzeti ikram yapıyor, oyunu yine MHP’ye vereceğini söylüyor ama bir mahcubiyetle yaklaşıyor. Herkes her şeyin farkında. Demokrasiyi birileri kendi koltuk sevdası için feda etmeye çalışıyor ama bu millete kurban olayım ‘biz Türk Kürt, Alevi Sünni ayrımı yapmadan bu demokrasiyi inadına yaşayacağız diyor’” ifadelerini kullandı.

‘NE DERLERSE DESİNLER SİNİRLENMEYECEĞİM’

Seçim kampanyası boyunca hiçbir rakibine ya da başka bir siyasi partiye saldırmadığını, kendi projelerini anlattığını ifade eden Vahap Seçer, “Ona buna saldırayım gibi bir derdim yok. Bu üslubumu koruyacağım. Sinirlenmeyeceğim. Kim ne derse desin sinirlenmeyeceğim. Ben kendimi ve tüm belediye başkan adaylarımızı ailemize, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emanet ediyorum. Yarın seçim olsa Cumhuriyet Halk Partisi tüm ilçelerde ipi göğüsler. Ama 31 Mart’a kadar bir süre var.  Önümüzde bir 21 Mart var, nevruz var.  Birileri yine provokasyonlar yapmak isteyebilir. 2005 yılı nevruzunda olduğu gibi provokasyonlar olabilir. Rakiplerimizin söyleyecek sözü kalmadı. Projelerle bizimle yarışamazlar. Benim tek korkum tertipler, komplolar.  Vatandaşımız da buna karşı uyanık olmalı. Mersin’in demokrasisine, yönetimine uzaktan müdahale etmek isteyenlere sadece CHP’liler değil tüm Mersinliler karşı çıkmalıdır. Mersin adına karşı çıkmalıdır, Türkiye adına karşı çıkmalıdır, demokrasi adına karşı çıkmalıdır” diye konuştu.

‘BİZE OY VEREREK İSYANLARINI DİLE GETİRECEKLER’

Vahap Seçer, seçime kısa süre kala, parti içinde herhangi bir sorun olmaması gerektiğine de değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada seçimi kaybedersek, bunun ilk sorumlusu Vahap Seçer olacaktır. Şu aleyhime çalıştı, bu aleyhime çalıştı demeyeceğim. Onları Allah’a havale ettim. Allah onları ıslah etsin. Benim ağzımdan onlar benim aleyhime çalıştılar gibi bir laf duymayacaksınız. Ama bunu yapanlar da iflah olmayacak. Ne siyasette ne sokakta yürüyecek yüzleri olmayacak. Ama merak etmeyin biz bu seçimi kazanacağız. CHP’nin oyları bize yetmiyor. Bizim diğer partilerden oy almamız lazım. Bu insanlar bize oy vererek isyanlarını dile getirecek. Biri ayrımcılığa isyan ediyor. Biri statükodan isyan ediyor. Birinin adayı mağdur edilmiş, onun için isyan ediyor, oyunu bize verecek.  Oy pusulalarını aldıklarında, akıllarını ve vicdanlarını dinlediklerinde hangi partinin altına tercih mührünü basacaklarını biliyorum. Onların bu tercihinin Cumhuriyet Halk Partisi’ni 5 yıl iktidar yapacağına inanıyorum.”

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2