:

:

:

Seçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. adayı Vahap Seçer’den, 8 Mart mesajı:
Tarih: 8 Mart 2018 Perşembe 11:16
Seçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

“8 Mart, tüm Dünyada ve ülkemizde kadınların eşit ve huzurlu bir yaşam beklentilerini ve özlemlerini dile getirdikleri günün adıdır. Kadınlar siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için yüzyılı aşkın bir süredir mücadele etmektedir.
Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinde ve cephede aldıkları tarihi sorumlukları yerine getiren kadınlarımız, Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte çağdaş dünya kadınlarının sahip olması gereken tüm hak ve özgürlüklere kavuşmuş; ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayatta hak ettikleri yere gelmişlerdir. Ancak, kadınlarımızın kazanımları, ilerleyen yıllarda gerileme sürecine girmiştir. Bugün ülkemizdeki kadınlar ekonomik ve sosyal hayattan koparılmak istenmekte, en temel insan haklarından yoksun bırakılmakta hatta her an ölümle yüz yüze bir hayatı sürdürmeye çalışmaktadır.
Neredeyse her yeni gün bir kadının cinayetinin yaşandığı ülkemizde, artık çocuklarımıza kadar uzanan şiddet, taciz ve istismar Türkiye’nin en somut toplumsal sorunlarından biri haline gelmiştir. 2017 yılında 409 kadınının katledildiği, 387 çocuğun cinsel istismara uğradığı, 332 kadına cinsel şiddet uygulandığı bilinmektedir. 2018 yılı Ocak ayında 28 kadın öldürülürken şubat ayında ise 47 kadın katledilmiştir.
Kadınları bu karanlık tablo ile karşı karşıya bırakanların, ürettikleri sorunları çözmeleri de beklenemez. Sorunların çözümü, kadınlarımızı toplumsal hayatın içinde hak ettikleri yeri almaları ve aldıkları sorumlulukla aynı yolda eşleri, kardeşleri olan erkeklerle omuz omuza yürümeye kararlılıkla yürümekten geçmektedir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün beraberinde getirdiği eşit ve huzurlu bir yaşam beklentisini, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu hayata geçirmeye ihtiyacımız vardır. Refahın, huzurun ve mutluluğun olduğu her yerde mutlaka bir kadın vardır, olmalıdır. Kadınların katılmadığı bir mücadele başarıya ulaşamayacaktır. Artık gün hep birlikte dayanışma ve mücadele günüdür.
Bu duygu ve düşüncelerle, kadın-erkek eşitliğinin yaşamın tüm alanlarında görüleceği, kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalkacağı, kadın hak ve özgürlüklerinin adil bir biçimde yaşanacağı ve kadınlarımızın, yönetimin her kademesinde daha fazla yer alacağı bir Türkiye umuduyla, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.”

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2