:

:

:

PSAKD Başkanı Cuma Erçe, “Katliamda Masum Onlarca Canımız Katledilmiştir”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, Ankara saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Ülkemiz uzunca bir süredir çok ciddi bir kaosun içindedir. Ortadoğu’da sürdürülen kirli savaş, ülkemizi de içine alarak daha da derinleşmiştir” dedi.
Tarih: 15 Mart 2016 Salı 08:36
 PSAKD Başkanı Cuma Erçe, “Katliamda Masum Onlarca Canımız Katledilmiştir”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Başkan Cuma Erçe şube binasında yaptığı basın toplantısında  “AKP hükümetinin uyguladığı gerilim politikası ve Suriye’de devam eden kaosta gerici güçlerle bir arada anılır hale gelmemiz maalesef tüm uyarılarımıza rağmen ülkemizi Ortadoğu bataklığına saplamıştır” diye Cuma Erçe, açıklamasında şunlara değindi:

“Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra içerde ve dışarıda çatışmalı ortamdan beslenilmiş ve maalesef bir türlü çözülmek istenmeyen başta Kürt ve Alevi sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirilmiştir.

hale getirilmiş ve yüzlerce yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Yüz binlerce yurttaşımız evinden barkından, işinden gücünden, okulundan olmuştur. Demokrasi ciddi anlamda ayaklar altına alınmış ve binlerce aydın, gazeteci, akademisyen, kamu emekçisi içeri atılmış ve on binlerce kişi hakkında soruşturma açılmıştır.

      Bu duruma seyirci kalmayan ve bu gidişattan endişe duyan herkes hedef tahtasına oturtulmuştur. Gazetelere el konulmuş, akademisyenler işten çıkarılmıştır. Suriye’de kaosun tarafı olan IŞİD, El Nusra ve ÖSO başta olmak üzere onlarca terör örgütünün ülkemizdeki faaliyetlerine göz yumulmuş ve bu örgütlerin Suriye’de giriştiği katliamlar, özgürlük arayışı olarak tanımlanmıştır.

 Her şeyden önce bu insanlık dışı saldırıyı kim hangi gerekçe ile yapmış olursa olsun şiddetle ve nefretle kınıyor ve hakka yürüyen canlarımızın yakınları başta olmak üzere bütün halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Bu saldırının tüm yönleri ile aydınlatılmasını istiyor ve hükümet başta olmak üzere bütün sorumluları istifaya davet ediyoruz.

      . Biz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi olarak, barışta ısrarımızı sürdüreceğiz. Ne haklarımızdan ne de barıştan vazgeçmeyeceğiz. Alevi inancında herkes bir candır ve hakkın bir parçasıdır. Artık gerçekten yeter! Bana bir şey olmaz diyen herkes tehlikenin çok büyük olduğunu fark etmeli ve barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden, laiklikten, aydınlanmadan yana tavır almalıdır.

Hızır mazlum halkların yar ve yardımcısı olsun. Hakka yürüyen canlarımızın devirleri daim olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Aşk ile…”

 

 

 

Bu haber toplam 898 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1