:

:

:

Özel Tarsus Maya Göz Merkezi Bilgilendiriyor

Özel Tarsus Maya Göz Merkezinde görevli Op. Dr. İspir Kırbeci, küçük yaşlarda görülen görme bozukluklarının, göz tembelliğine yol açtığını söyledi.
Tarih: 3 Temmuz 2017 Pazartesi 09:54
Özel Tarsus Maya Göz Merkezi Bilgilendiriyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Gözlerin 7 - 8 yaşına kadar gelişimini tamamladığını belirten Op. Dr. İspir Kırbeci; şaşılık, yüksek bozukluktaki görme  kusurları, iki göz arasında bulunan 3 numaralık fark, doğuştan gelen katarakt ve aşırı göz kapağı düşüklüklerinin göz tembelliğini tetiklediğini kaydetti.                                                             

Kırbeci, "Çocuklar 3 - 4 yaşlarında tam olarak görmeye başlar. İlk yeni doğan göz muayenesi ve ilk 18 ayda yapılan göz muayeneleri önerilir. Hastalıklar nedeniyle yeteri kadar kullanılmayan göz ise gelişimini tamamlayamaz.

Küçük yaştaki çocuklar sağlam gözleriyle görebildikleri için diğer gözdeki bozukluğu da anlayamaz ve ifade edemez. Bu nedenle ebeveynlerin mutlaka 1 yaşından itibaren her yıl çocuklarını düzenli olarak göz muayenesinden geçirmesi gerekiyor. 10 yaşından sonra göz tembelliği hastalığı tedavi edilemez. Göz tembelliği ciddi bir hastalıktır ve yüzde 90'a varan görme kaybına sebep olabilir" diye belirtti.

Tedavinin iki aşamalı uygulandığı bilgisini veren Op. Dr. İspir Kırbeci, "Göz tembelliğine yol açan şaşılık veya görme kusurlarının (miyop, hipermetrop, astigmat gibi) tedavisi, ameliyat ve gözlüklerle yapılır. Daha sonra da sağlam göz kapatılarak daha az gören gözün kullanılması ve çalışması sağlanır. Kapatma tedavisi ne kadar erken yapılırsa, başarı şansı da o kadar yükselir" dedi.

Kırbeci, ailesinde göz tembelliği görülen çocukların risk altında olduğunu dile getirerek, düzenli kontrolün gerekliliğini vurguladı. 

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2