:

:

:

OSMANİYE’Yİ DE YENEMİYORSAN…

TARSUS İDMANYURDU TECRÜBELİ HOCASI ÖZCAN KIZILTAN’IN İMZASINI ( ?!? ) ATTIĞI MAÇTA OSMANİYE’YE SON DAKİKA GOLÜ İLE KAYBETTİ
Tarih: 20 Şubat 2018 Salı 10:48
OSMANİYE’Yİ DE YENEMİYORSAN…
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus İdmanyurdu kendisine ters gelen ve bir türlü şansının tutmadığı Osmaniyespor karşısına üst üste üçüncü galibiyetini almak için çıktı. Haftalardır üç puan alamayan ve ligden düşme hattına yaklaşan Osmaniye için galibiyet hayati önemdeydi. Aldığı ağır yenilgilerin ardından galibiyet için sahaya çıkacaktı.

Tarsus İdmanyurdu’nda Kaleci Barış, stoper Sefacan’ın sakatlıkları ciddi eksikliklerdi. Özellikle Barış’ın olmaması bizleri maç öncesi kara kara düşündüren bir durumdu. Ayrıca maça çıkan on birimizde yine Alper’in olmaması, haftalardır takımı 1 kişi eksik oynatan Samet’in ısrarla on birde maça başlaması gibi durumlara alışmıştık zaten. Özcan Hoca nasılsa Başkan başta olmak üzere yönetim arkamda istediğim gibi kadromu kurarım, istediğimi oynatırım zihniyeti ile takımı sahaya çıkarıyor. 

TARSUS İLK YARI İSTEDİĞİNİ ALDI

Karşılaşmanın ilk yarısında temsilcimiz istediği futbolu oynadı istediği dakikada golü de buldu ve ilk yarıyı önde kapadı. Ergun her geçen gün yükselen form grafiği ile Tarsus İdmanyurdu’nu tek başına ayakta tutmaya çalışıyor. Ancak sadece Ergun’un attığı goller ile maçları kazanamaya biliriz. Bütün oyun planını tek bir oyuncunun gol atmasına bağlayıp, diğer isimlerden katkı alamazsan sıkıntı başlar. İlk yarıda genel olarak durum olumluydu ve istediğimiz gibi golü atıp devreyi kapattık.

OSMANİYE'NİN REAKSİYON GÖSTERECEĞİ BELLİYDİ

Osmaniye Takımı hem kadro olarak, hem takım olarak, hem de futbol olarak Tarsus İdmanyurdu’nun fersah fersah gerisinde olan bir takım. Tamamen gazla oynayan bir kadrosu var. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayacakları belliydi. Eksikler nedeni ile savunması iyiden iyiye kırılganlaşan Tarsus İdmanyurdu savunmasını aşmakta zorlanmadılar. Tabi her hafta olduğu gibi Özcan Kızıltan yine oyunu okuyamadı, yine yanlış değişikliklerle maça imzasını atmakta gecikmedi. Özcan Hoca ısrarla skor ne olursa zorunluluk dışında ilk hamlesi Mert Özdestici oluyor. Mert şehrimizin çocuğu başarılı olsun oynasın arkasındayız ama bakıyoruz oynadığı hiçbir maçta katkısı yok. O zaman böyle kritik maçlarda ısrar niye? Osmaniye ikinci yarıda bize üç gol atmadı. Biz Osmaniye’den üç gol yedik.

OSMANİYE YENİLGİSİNİN İZAHI YOK

Tarsus İdmanyurdu Osmaniyespor karşısında özellikle ikinci yarıda sezonun en kötü futbollarından birisini sergileyerek çok kötü bir yenilgi aldı. Sezonun ilk yarısında sahasında kaybettiği rakibine deplasman da da çok talihsizce yenildi. Kabul edilecek, bahane bulunacak bir yenilgi de değil bu yenilgi. Artık teknik heyet ve futbolcuların kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Ya da artık herkesin beklediği en doğru kararı vermeleri gerekiyor. Ligin en zayıf ekiplerinden Karaköprü’ye kaybet, Osmaniye’ye kaybet. Israrla kafana koyduğun oyuncuları oynat sonuç bu.

DEVRE ARASI OPERASYONU TERS TEPİYOR

Tarsus İdmanyurdu devre arasında gönderdiği 9 oyuncudan bazılarının eksikliğini fazlası ile arıyor. Özellikle orta alanda alternatif sıkıntısı yaşayan ve bu bölgede istediği verimi alamayan temsilcimiz. Sertaç gibi değerli bir orta saha oyuncusunun eksikliğini hissediyor. Savunmada gelen üst üste sakatlıklarda stoper bölgesinde çok önemli sıkıntılar doğurdu ve Osmaniye gibi skor gücü yüksek olmayan bir takımdan tek devrede 3 gol yendi.

UŞAK ARAYI AÇTI, RAKİPLERDE PUAN KAYBETTİ

Bu arada grubumuzda Lider Utaş Uşakspor, sahasında Cizrespor’u 1-0 yenerek, rakipleri ile arasındaki puan farkını 8’e çıkardı. Kızılcabölük ve Çorumspor ise haftayı beraberliklerle kapattı ve bu durumda Tarsus İdmanyurdu averajla 2. Sıradaki yerini korudu. Ancak üstte yer alan takımların puan kaybı ve play-off çizgisindeki rakiplerin kazanması ile play-off yarışı ilerleyen haftalarda ciddi ciddi kızışacak gibi görünüyor.

YÖNETİMDEN AÇIKLAMA

Tarsus İdmanyurdu Kulübü; Osmaniyespor yenilgisinin ardından resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Açıklamada aynen şu sözlere yer verildi…

“Değerli taraftarlar Osmaniyespor karşısında alınan Mağlubiyetin camiamız tarafından kabul edilen bir sonuç olmadığını biliyoruz.

En başından şimdiye kadar siz taraftarların verdiği destek için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Telafisi olmayan sürecin içindeyiz, teknik ekibin ve oyuncuların camianın beklentilerine artık cevap vermeleri gerektiği gerçeğini görmeleri gerekmektedir.

Tarsus İdman Yurdu yönetim kurulu olarak, bu hafta içinde camiamız açısından önemli olacak kararları alacağımızdan da şüpheniz olmasın.”

Bu açıklama ile Tarsus İdmanyurdu Teknik heyeti ve futbolculara ciddi yaptırımların geleceği iddia edildi.

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2