:

:

:

Öğrenciler, Tarım Üreticiliğinin Önemini Yerinde Öğreniyorlar

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim’ Projesi Son Derece Önemlidir”
Tarih: 4 Aralık 2019 Çarşamba 11:10
Öğrenciler, Tarım Üreticiliğinin Önemini Yerinde Öğreniyorlar
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus’ta ‘Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim’ projesi kapsamında öğrenciler, doğa ile iç içe olmaya devam ediyorlar.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve… okulu öğrencileri, Aliefendi mahallesinde öğrenciler üreticiler ile buluştu.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı proje kapsamında Bin 500 öğrencinin doğa ile buluşacağını ifade ederek, şehirdeki öğrencileri, üreticiler ile buluşturmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin üretici hayatını yerinde görmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Öğrencilerin ekim-dikim yetiştirmeyi öğretmek istiyoruz. Üretimin insanın geleceği noktasında ne denli hassas bir konu olduğuna ilişkin yerinde görmelerini sağlayarak, toprağın önemini görmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ‘Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim’ Projesinin amacı, farklı nedenlerle şartları elverişsiz ortamda bulunan öğrencilerimizin sınıf ortamı dışına çıkıp doğa ile iç içe etkinlikler yaparak gerçek deneyimler kazanmasını sağlamak, bunu yine akranlarıyla birlikte öğrenmelerini sağlamak ve köylerimizi canlandırmaktır.”

Tarsus Kaymakamlığı öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Ziraat Odası işbirliği kapsamında “Eğitim İşbirliği” başlığı altında imzalanan ‘Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim’ projesi kapsamında  protokol imzalanmıştı.

Bu haber toplam 351 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2