:

:

:

Oda Başkanları, MEM’de Bir araya Geldi

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, ‘Kalfalık/Ustalık sınav ve belgelendirme Süreçlerindeki Değişiklikler’ görüşüldü.
Tarih: 15 Kasım 2017 Çarşamba 12:20
Oda Başkanları, MEM’de Bir araya Geldi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

 

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, Tarsus’ta faaliyet gösteren esnaf odaları başkanları ve Denetimli Serbestlik Müdürü, Mesleki Eğitim Merkezi salonunda bir araya gelerek, önceki öğrenmelerin tanınması ve denklik yönergesini görüştü.

Önceki Öğrenmelerin Tanınması ve Denklik Yönergesi başlığı altında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İlgi(b) Kanun ile ilgi (a) Kanunun 35. maddesi, “Kapsamı, şartları ve süresi Bakanlıkça belirlenen telafi eğitimi veya tamamlayıcı eğitime katılan ve bu eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kalfa, usta ve ortaöğretim kurumu mezunlarına, bitirdikleri meslek alanının diploması verilir. Önceki öğrenmelere ilişkin mesleki yeterlikler, meslek standartları ve seviyeleri esas alınarak sınavla belirlenin önceki öğrenmelerin tanınması ve esaslar Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle düzenlenir” şeklinde değiştirildiği belirtilen toplantıda konuyla ilgili ayrıntılar enine boyuna görüşüldü.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2