:

:

:

Müzeler Haftası Kutlanıyor

Kaymakam Ünal, “Kent Tarihi Mutlaka Tanıtılmalı”
Tarih: 21 Mayıs 2019 Salı 11:49
Müzeler Haftası Kutlanıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Müze Müdür Vekili Alper, “Kent Müzesi Gelecek Yıl Açılacak”

Tarsus Kültür Merkezi ve Müze Müdür Vekili Doğukan Bekir Alper,  Tarsus eski Adliye Sarayı'nın kent müzesine dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 95’nin tamamladığını söyledi.

Müzeler Haftası Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Höyük Kazıları Araştırma Merkezi Konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

 ‘Kültürel Merkezler Olarak Müzeler:Geleneğin Geleceği” konu başlığı altında gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

-KENT MÜZESİ GELECEK YIL KAPILARINI AÇACAK-

Tarsus eski Adliye Sarayı’nın kent müzesine dönüştürülmesi için devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte gelecek yıl ziyaretçilere kapılarının açılacağını söyleyen Müze Müdür Vekili Doğukan Bekir Alper, Tarsus’ta 49 yıl önce müze faaliyetlerinin başladı. 8 Bin yıllık kesintisiz bir kültür dokusuna sahip bulunan Tarsus’ta, tarihi ve kültürel değerlerimizin yerli ve yabancı ziyaretçilere sunulabilmesi amacı ile müze ilk kez Kubadpaşa Medresesinde 1970 yılında hizmete açılmış ve 1970 yılında hizmete açılmış ve burada 1999 yılına kadar faaliyetlerine devam etmiştir.

75. Yıl Kültür Merkezi kompleksi içerisinde de yeni müze için ayrılan bölüme taşınmış ve 2000 yılında yeni binasında ziyaretçilere hizmet vermeye başlamıştır.

Arkeolojik eser 4 Bin 513, etnografik Bin 310, sikke 16 Bin 896, mühür 179, el yazması 6,  sergilenen toplamda 22 Bin 904

Geçtiğimiz yıl Tarsus Müzesini 8 Bin 716 kişi, St. Paul Anıt Müzesini 17 Bin 719, St. Paul Kuyusunu 21 Bin 431 toplamda 47 Bin 413 kişinin ziyaret etti. Yerli ziyaretçi sayısının 39 Bin 537 ve yabancı ziyaretçi sayının ise 7 Bin 876 olarak tespit edildi” dedi.

-KENT TARİHİ MUTLAKA TANITILMALI-

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, kent tarihi ile dünyada önemli bir yer sahip olduğunun  söyleyerek, gençlere miras olarak tarihin bırakılması noktasında da farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Kent tarihinin tanıtılmasının yanında mutlaka bürokratik engellerin mutlaka kalkması gerektiğine işaret eden Kaymakam Yüksel Ünal, humus, şalgam ve kebap ile bir kenti dünyaya tanıtmanın imkansız olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra  Fotograf sanatçısı Rıfat Gürbüz’e, plaketini Kaymakam Yüksel Ünal verdi.

Rıfat Gürbüz, Murat Ünal ve Tamer Akça tarafından hazırlanan ‘Tarsus’un Kapıları’ konulu fotograf sergisi , törenin yapıldığı yerde ziyaret edilerek gezildi.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2