:

:

:

Müftü Can, ‘Gençlik Buluşmasına’ Katıldı

Tarih: 18 Aralık 2019 Çarşamba 10:49
Müftü Can, ‘Gençlik Buluşmasına’ Katıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Günümüz dünyasında modernleşmenin biçimlendirdiği hayat şartlarının toplum içindeki etkiyi en çok gençlerde görüldüğünü fark eden Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu  ile kurum bünyesindeki Gençlik Koordinatörlüğünce inanan bir gençlik tesisi gayesi ile gençlerin İslami ve ahlaki tekamülünde yaşamlarına Kur’an penceresinden, vahyi doğrultular ve Peygamberi uygulamaları serpiştirmek amacıyla değerler eğitimi projelerine yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Bu itibarla Müftülük bünyesinde yer alan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun MEB yurtlarında “Kur’an ve Sünnet İzinde Gençlik” ve KYK yurtlarında “Modern Dünyada Gençlik” Projeleri kapsamında proje koordinatörlerince tespit edilen öğrencilerle yemekli buluşma programı tertip edildi.

Tarsus Müftü Ali Can, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa Kara ve Tarsus İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Tarsuslu ile Proje koordinatörleri ve öğrencilerin bir araya geldiği buluşmada gençlere seslenen Müftü Ali Can, “Bu eğitim-Öğretim yılının ilk buluşmasında sizlerle yeniden birlikte olduğumuz için çok sevinçliyiz.

Bizler Müslümanız ve inandığımız değerler hayatımıza yön veriyor. Biz bu proje ile gençlerimizin dinimizle, geleneğimizle bağlarını güçlendirmek istiyoruz.

Bizler bu sayede çağın ihtiyaçlarına cevap veren ama aynı zamanda çağın olumsuz etkilerine karşı bilinçli olan, milleti ile dini ile inancıyla barışık, onu seven ve ona hizmet etmeyi bir şeref ve onur bilen bir gençlik arzu ediyoruz” dedi

Müftü Ali Can, “İzlerden isteğimiz; hangi alandaysanız o alanın en iyisi olmayı başarmanızdır. İçinde yaşadığımız topluma ve bizi biz yapan milletimize karşı sorumluluklarınızın idrakinde olduğunuzu unutmamanızdır. Bu nedenle güzel ahlakınızı muhafaza etmenizi ve tüm eylemlerinizde insani, vicdani ve İslami karekterinizi muhafaza etmenizdir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “Böyle  projelerle gençliğin inanç değerlerine müspet manada katkı sağlamasına ve diri tutulmasına vesile olan Tarsus Müftü Ali Can ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 Mehmet Metin; “Eğitim öğretimin sadece okulla sınırlı olmadığını hayatın her alanında devam ettiğini gördüğümüzden dinimizin yaşanması hususunda çaba sarf eden Müftülüğümüze ve temsilcilerine yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Tarsuslu ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa Kara’nın da düşüncelerinin ifade edildiği buluşmada, bu nevi projelerin önemine değinildi ve daha etkin sonuç alabilmenin yöntemleri dile getirildi.

Program sonunda proje kapsamında koordine edilen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3