:

:

:

Mersin Kitap Fuarı Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CNR Mersin Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı.
Tarih: 1 Aralık 2015 Salı 09:21
Mersin Kitap Fuarı Açıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 6 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek olan fuarın açılışına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanvekili Kasım Tanrıöver, CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş. ile Basın Yayın Birliği işbirliğinde organize edilen, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen CNR Mersin Kitap Fuarı'nda yaklaşık 200 marka ve 100'ün üzerinde yayınevi kitapseverler ile buluşuyor.

 

CNR Mersin Kitap Fuarı'nın, açılışına katıldıkları diğer fuarlardan daha anlamlı ve önemli olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in eksiklerini gidermekte bir altyapı çalışması olarak görülmesi gereken bu gibi fuarların her zaman destekleyici bir unsur olduğunu belirtti.

 

Başkan Kocamaz, “En büyük eksiğimiz ise bu zenginliğimizi iyi anlatamamak, kentimizde bir ortak payda oluşturamamak, kent kültürünü, kenti iyi tanıtamamak ve maalesef bu nedenle de hak ettiğimiz yerde olamamaktır.

 

Bu tür fuarlar, bu eksikliğin giderilmesine yönelik bir altyapı çalışması olarak görülebilir. Bugünkü fuar, bugüne kadar açılanlardan çok daha önemli. Maalesef en büyük eksikliğimiz okumak.

 

Gençlerimiz, kendilerini okuyarak geliştirirlerse gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacakları için ülkemizin geleceği de garanti altına alınacaktır” şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Kocamaz, stantları gezerek, kitap okuyan çocuklarla sohbet etti.

 

Panel, çocuk etkinlikleri ve sergilerin de düzenleneceği fuarda, yaklaşık 40 yazar imza günleri ve söyleşilerle Mersinli kitapseverlerle bir araya gelecek.

 

Yayıncılık dünyasının tüm taraflarını ortak bir platformda buluşturan fuarda, çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinliklerin yanı sıra ünlü yazarların katılacağı seminer, söyleşi ve imza günleri düzenlenecek.

 

Bu haber toplam 8044 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3