:

:

:

Kurtuluş Etkinlikleri Bugün Başlıyor

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluş'unun 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri bugün başlıyor.
Tarih: 25 Aralık 2015 Cuma 08:59
Kurtuluş Etkinlikleri Bugün Başlıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Sabah saat 08.30'da Atatürk Caddesi üzerinde Okullar arası Kurtuluş Kros Koşusu ile başlayacak olan etkinlik saat 11.15'de Ulucamiide Şehitlerimiz için mevlit okunmasıyla devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, akşam saat 18.00'da Cumhuriyet meydanında 'Sinsin Gösterisi' yapılacağını söyledi.

Tarsus'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinliklerinin adına yakışır bir şekilde kutlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can,  Tarsusluların bütün etkinliklerde yanlarında görmek istediklerini belirtti.

Başkan Can, etkinliğin ikinci günü olan 26 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 10.00'da Belediye tesislerinde Kurtuluş Satranç Turnuvası ile programın başlayacağını, aynı gün saat 13.00'de Tarsus Off Road Kulübü (TORK) ve Motorlu Araçlar ile şehir turu, saat 18.30'da 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Eski Çarıklar Tiyatro Oyunu sergileyeceğini söyledi.

Başkan Can, 27 Aralık Pazar  günü  ise saat 08.45'da Kuvva-i Milliye Meydanında Milis kuvvetlerinin karşılanması ve Şehitler Abidesinde çelenk sunumu, 09.00 Şehitishak Mahallesi Mehmet Çelebi Spor Salonunda Minik Yıldızlar Kurtuluş Güreş Müsabakası ve  saat 09.30'da Ülküköy Gişeler Mevkiinde Off Road Şenliği başlayacağını, saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanında Kurtuluş Bayramı kutlama törenleri yapılacağını kaydetti.             

Cumhuriyet Alanında  HEM Müdürlüğü Karma Halk Oyunları topluluğu, Akdeniz Mehter Takımı Konseri ve geçit ile buradaki törenin sona ereceğini ifade eden Başkan Can, aynı gün saat 13.00'da Belediye tesislerinde Kurtuluş Kupası Briç turnuvası başlayacak, saat 16.30'da Ülküköy  Gişeler Mevkiinde Off Road Şenliği ve saat 17.30'da Mehmet Çelebi Spor Salonunda Minik Yıldızlar Kurtuluş Güreş Müsabakası ödül töreni yapılacağını programın sonunda Tarsus Spor Salonunda saat 18.30'da ünlü sanatçı İrem Derici ve Oğuz Yılmaz konseri ile son bulacağını belirtti. Başkan Can, “Bundan tam 94 yıl önce Aziz Atalarımızın kanları canları pahasına verdikleri kutsal mücadeleler kurtardıkları bu güzel kentimizin Kurtuluş Bayramına bütün hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

 

 

Bu haber toplam 8858 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2