:

:

:

Kurban Bayramı Öncesi Tedbirler Alındı

Tarsus Kaymakamlığı tarafından kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde bazı tedbirlerin alındığı bildirildi.
Tarih: 9 Ağustos 2019 Cuma 11:31
Güncelleme: 9 Ağustos 2019 Cuma 11:31
Kurban Bayramı Öncesi Tedbirler Alındı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması için bazı tedbir alındığı belirtildi.

Kurban bayramı boyunca alınan tedbirler şöyle:

 

İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bayram süresince sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini aksatmadan sürdürecekler, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, eğlence mekanlarında ve trafik yoğunluğu artacağından yollarda en üst düzeyde tedbirler alacaklardır. Bankalarda PTT şubelerinde ve büyük mağazalarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri attırılarak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.

Bayram ve haftasonu tatili süresince otogar, istasyon ve şehir içi otobüs duraklarında yolcuların herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları bakımından gerekli güvenlik önlemleri alınarak, bu gibi yerlerde nöbetçi personel bulundurulması sağlanacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerinde hazır hale getirelecektir.

 Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.

Belediye Başkanlığınca toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hala getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

Bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorularının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurması konusunda üst yöneticiler tarafında önceden planlama yapılacaktır.

Sosyal hizmet kurumlarında barınanların, aileleri veya vatandaşlarca yapılacak ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce alınacaktır.

Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Tarsus İlçe Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.

Telefon arızalarına karşı Tarsus Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.

Sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri Tarsus Belediye Başkanlığı tarafından kontrol edilecektir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen yoksul ailelere bayram öncesi gıda, giyecek vb. yardımlar yapılacak, müftülüğümüz tarafından ise vaazlarda kurban kesen vatandaşlarımızın kesmeyen yoksul vatandaşlarımıza dini bir vecibe ve toplumsal bir yardımlaşma geleneği olarak kurban etlerinden pay vermeleri konusu işlenecektir.

Bayram süresince meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına vb. doğal afetlere anında müdahale için ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır.

Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimler Tarsus Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğünce yapılacaktır.

Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları olmayan mahallelerde kurban kesimine izin verilmeyecek, ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği veya izin verdiği kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususi mahalli mutat vasıtalarla, hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.

Kaymakamlık Nöbetçi Memurluğu 613 16 16-613 98 27,  İlçe Emniyet Müdürlüğü 624 15 10- 613 52 62, Bölge Trafik 624 20 18, Polis İmdat 155, Jandarma İmdat 156, Beledile Zabıta 153, Yangın İhbar110, Şehir İçi Trafik 624 30 85,  Alo Trafik 154 ve Su Arıza 185. Elektrik Arıza 186, Alo Maliye 189, Sıhhi İmdat112, Tarsus Devlet Hastanesi 613 81 84- 613 47 00”

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2