:

:

:

Küçükbaş Hayvan Hırsızları Yakalandı

Tarsus’ta Sağlıklı Mahallesinde S.B.’ye ait küçükbaş hayvanların çalınmasıyla yaşanan hırsızlık olayının failleri Jandarmanın çalışmasıyla yakalandı ve çalınan hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi.
Tarih: 19 Şubat 2019 Salı 11:16
Küçükbaş Hayvan Hırsızları Yakalandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Sağlıklı Mahallesi Narlı Mevkiindeki bir yetiştiriciye ait 43 adet küçükbaş hayvanın çalındığının 156’ya bildirilmesi üzerine Jandarma ekipleri hırsızlık olayını aydınlatmak için harekete geçti.
İlk olarak, bölgede bulunan güvenlik kameralarına ait görüntülerinin incelenmesinin ardından, yapılan araştırmalar sonucunda hırsızlığın 33 N ..25 Plakalı BMC Levend marka araç ile yapıldığı tespit edildi.
Tespit edilen araç üzeriden yapılan sorgulamada, sahibinin A.K. isimli kişi olduğu, Sağlıklı mahallesinde ikamet ettiği ve birçok kimseye yüklü miktarda borcunun olduğu bilgisine ulaşıldı. Hırsızlık olayı tarihinde, PTS ve Mobese kameralarından araç içerisinde 1 i çocuk olmak üzere 3 kişinin olduğu tespit edildi.
Aracın, Tarsus ilçesine brandasının kapalı şekilde girerek, daha sonra ise açık şekilde çıktığı, görüntülerde görünen araç içindeki çocuğun ise A.K.'nın üvey oğlu E.Ç. olduğu, yapılan çalışmalar esnasında A.K.'nın  "Borçlunun Borç Yükümlülüğünü Yerine Getirmeme" suçundan daha önce yakalanarak cezaevine konulduğu bilgisine ulaşıldı.
Görüntülerden ve yapılan araştırmalardan yola çıkılarak, gözaltına alınan E.Ç. yapılan sorguda, hırsızlık olayını üvey babası A.K. ve uzaktan akraba olan K.T ile birlikte yaptıklarını itiraf etti.
Hırsızlık olayının diğer şüphelisi K.T ise, Şahin Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet ekipleri nezaretinde Jandarma tarafından gözaltına alınan K.T sorgusunda, hayvanları çaldıklarını itiraf ederek Yenice bölgesinde bulunan Yüksek Mahallesinde bir hayvan çiftliğine satmak için bıraktıklarını söyledi.
Bu bilgilerle hayvanların sahibiyle çiftliğe giden Jandarma, 26'sı büyük 8'i yavru olmak üzere toplam 34 adet koyunu ele geçirip, sahibine teslim etti.
Olayla ilgili, gözaltına alınan E.Ç. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Sorgusunda hırsızlık olayını itiraf eden şüpheli K.T.’nin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 558 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2