:

:

:

Kosova Ankara Büyükelçisi, Kocamaz’ı Ziyaret Etti

Ziyarette Tarsus Ön Planda Tutuldu
Tarih: 17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:16
Kosova Ankara Büyükelçisi, Kocamaz’ı Ziyaret Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada Başkan Burhanettin Kocamaz, konuşmasında Tarsus’a ayrı bir yer ayırarak, ‘Tarsus, St. Paul’un doğduğu yer. Yine Danyal Peygamber’in mezarı var Tarsus’ta.   

Ayrıca Kuran’da sözü edilen Eshab-ı Kehf Mağarası da Tarsus’ta’dedi.

Akdeniz’in incisi Mersin’i gezip görerek, Kosova-Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret eden heyette, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Genel Sekreteri Evren Fusha, Türk-Arnavut Kardeşliği Derneği Başkanı Evren Kaya, Manier Tohumculuk Firma sahiplerinden Fatih Mancak ve Fırat Mancak yer aldı.

“Mersin, medeniyetlerin buluşma noktası”

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Kocamaz, Mersin’in coğrafi, tarihi, ticari ve kültürel değerlerini ziyaretçilere anlatarak Mersin hakkında kısa bilgiler verdi ve “Mersin geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan çok kadim bir şehir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluşma noktası. Şu anda Adana ile Antalya arasında bulunan Akdeniz’in en uzun sahiline sahip bir şehir ve 321 km sahilimiz var. Denizi, güneşi olması nedeniyle turizm önemli bir yer işgal ediyor. Ama buna rağmen bakir alanlarımız çok. Şu anda 8 tane yatırım bekleyen ilan edilmiş turizm bölgemiz var. Sıcak iklim kuşağında olmasından dolayı da çok verimli topraklara sahip” dedi.

Yapım aşamasında olan Çukurova Havaalanı’nın Tarsus sınırları içerisinde yer alacağının ve Türkiye’nin ikinci büyük havaalanı tesisi olacağının vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, “Tarım ekonomide çok önemli bir yer tutuyor. Bunun yanında limanımız Türkiye’nin işlem bakımından en büyük limanı. Şu anda Mersin genel bütçeye katkı anlamında, vergi ödeme anlamında Türkiye’de altıncı il. Tarih boyunca da hep önemli kişileri bağrında taşımış bir şehir. Tarsus, St. Paul’un doğduğu yer. Yine Danyal Peygamber’in mezarı var Tarsus’ta. Ayrıca Kuran’da sözü edilen Eshab-ı Kehf Mağarası da Tarsus’ta. Aynı zamanda Mersin ve ilçelerinde gerek narenciye, gerek sebze ve diğer meyveler konusunda kendine özgü ürünler yetiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

20 yıl önce Tarsus’ta ve 30 Mart 2014 tarihinden itibaren de Mersin’de Belediye Başkanlığı yaptığını dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’deki görevimiz yeni yasa ile birlikte ilin tamamını kapsıyor. Böyle olunca da Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma da çok büyük önem veriyoruz. Mesela 30 Mart’a kadar böyle bir görev yoktu ama biz göreve geldiğimiz andan itibaren üreticilere de her konuda destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Mersin mükemmel bir şehir”

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu kendilerini makamında kabul ettiği için Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek,“Mersin’i önceden çok duymuşluğum vardı ama ilk defa ziyaret ediyorum. Biraz gezme şansımız oldu ve çok mükemmel bir şehir. Bu muhteşemliğin sizlerin başarılarından kaynaklandığını biliyorum.

Kosova küçük bir ülke. Mersin’den daha küçük. 2 milyon nüfusumuz var. Sizin bahsettiğiniz tüm o ürünler üretimler bizim için çok büyük. Kosova kalkınmak için gerekli yatırımları ve ticareti bekliyor” dedi.

(KAYNAK:Mersin Büyükşehir Belediyesi) 

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2