:

:

:

Korsan Fotoğrafçılara İtibar Etmeyin

Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Taş, “Haksız Kazanç Sağlayanlar Ekmeğimiz ile Oynamayı Bırakın”
Tarih: 5 Aralık 2018 Çarşamba 09:35
Korsan Fotoğrafçılara İtibar Etmeyin
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Taş, vergiye tabi olmayan korsan fotoğrafçıların, ucuz fiyata çektikleri fotoğraflarla hem haksız kazanç elde ettiği, hem de çiftlerin mutlu günlerini kararttığını belirtti.

Başkan Cumali Taş, devlet vergsini tam ödeyen esnaf üyelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanında bir de korsan fotoğrafçılık yapanlar ile mücadele etmek zorunda kaldığını  ifade ederek, “Bizler dükkan kirası ödüyor hem de işçi çalıştırıyoruz.

En önemlisi devlete vergimizi ödüyoruz. Ama vergi ödemeden ucuz fiyata korsan çekim yaparak, haksız kazanç sağlayanlar stüdyo sahiplerini mağdur etmekteler.

Ucuz ve kalitesiz  fotoğraf çekilmiyoruz, Fotoğraf stüdyosu olmadığı halde düğün ve eğlence yerlerinde fotoğraf çekerek, vergi ödemeden kazanç sağlamaları önlemek için meslektaşlarımızından duyarlı olmaları istiyoruz.

Aynı zamanda korsan fotoğrafçılık bir bakıma kayıt dışı ekonomidir. Bir çoğu fabrika, özel şirket gibi kurumlarda çalışıp, ek iş olarak fotoğrafçılık yapmaya çalışıyor. Vergi, işyeri kirası, bağkur, stopaj, çalışanların maaşı, sigortaları ve bunun gibi masrafları olmadığı içinde tabi ki düşük fiyatlara yapıyorlar.

 Hal böyle olunca fotoğrafçılığı meslek olarak seçmiş, bu sektörden geçimini sağlayan işletme sahipleri ve tabi ki çalışanları olumsuz yönde etkileniyor”  

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4