:

:

:

Kocamaz, Meclis Toplansında Başkan Can ve Ekibini Tebrik Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Avrupa Kalite Ödülünü almaya hak kazanan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı ve ekibini tebrik etti.
Tarih: 11 Ekim 2017 Çarşamba 10:07
Kocamaz, Meclis Toplansında Başkan Can ve Ekibini Tebrik Etti
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Ekim Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, idare tekliflerine ait 39, komisyon raporlarına ait 6 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplamda 47 madde görüşüldü.

“Şu ana kadar hiçbir belediye Kalite Mükemmellik Ödülünü almadı”

EFQM Mükemmellik Modeli ile ilgili 26-27 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın Madrid kentinde gerçekleştirilecek olan EFQM Forum 2017 etkinliğine, kişisel tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmak ve sunum yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın davet edilmesi ile ilgili teklif görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

 Tarsus Belediyesi’nin EFQM Avrupa Kalite Ödülü almasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Tarsus Belediyesi Avrupa Kalite Ödülü alıyor. Bu 2002 yılından bu yana yapılan bir çalışmanın ürünü. Sağ olsun daha önce Şevket Bey ile birlikte çalışırken Tarsus Belediyesi Türkiye Kalite Mükemmellik Ödülü almıştık. Şu ana kadar hiçbir belediye o ödülü almadı. Tabi ondan sonrası Avrupa Kalite ödülüydü.

Şevket Bey bu çalışmaları daha sonra da devam ettirdi. Geçen yıl finalist olmuşlardı. Bu yıl da Avrupa Kalite Ödülü almaya hak kazandılar. Ben başta Şevket Bey olmak üzere tüm Tarsus Belediyesi çalışanlarını tebrik ediyorum. Darısı diğer ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemizin başına diyorum” dedi.

“Ortada haksızlık ve kıyakçılık var”

Hallerde birden fazla iş yeri bulunan hal esnaflarının gerekli devir işlemlerinin yapılması ile ilgili görüşülen gündem dışı madde, komisyonlara havale edilirken, teklifi yorumlayan Başkan Kocamaz, “Burada bir haksızlık var. Bu teklif bana daha önce de geldi. Yasalar el vermediği halde bir kişi birden fazla iş yeri almış. Bunların aslında iptal edilmesi ve her şahısta bir tane kalması lazım. Biz yeni hal tesisi yapacağız. Mevcut hal yeterli değil. Yetersiz olmayan yerde bir kişi birden fazla yer almış. Ben şahsen bu teklife karşıyım. Eğer olacaksa belediye ihale etsin ve gelir sağlanacaksa belediye sağlasın. Bir kişi iki, üç tane yeri işgal etmiş, şimdi başka bir yer verilmeyeceği için iki yeri bir başkasına hava parasına devrediyor. Bu haksızlık ve kıyakçılıktır. Bu belediyenin üzerinden haksız kazanç elde etmek olur ” şeklinde konuştu.

“Kamuoyu duyarlı olursa geri adım atılacaktır”

Meclis’in dilek ve temenniler bölümünde Muğla’dan sökülerek, Mersin Silifke ve Aydıncık’ta yapılmak istenen balık çiftlikleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin incelemeler yaptığını ve iki balık çiftliği ile ilgili olumsuz görüş bildirildiğini belirten Başkan Kocamaz, “Bu çiftlik olayı 5-6 yıl önce gündeme gelmişti. O zamanda Mersin’de kamuoyu oluşturulup bunun önüne geçilmişti. Büyükşehir belediyelerinin bu tür konularda herhangi bir yetkisi yok. Bu konuları Bakanlık yetkilileri değerlendiriyor. Raporlar geldiğinde Büyükşehir olarak olumsuz görüş vereceğiz. Ama bu yeterli değil.  Kamuoyunun hareketli hale gelmesi lazım. Herkes oturuyor ve çözümü bir başkasından bekliyor. Bu şekilde bu işlerin önüne geçme şansımız yok. Kamuoyu duyarlı olursa, gerekli ve birlikte hareket edilirse geri adım atılacaktır. Bu konuda hazırlık yapın Cuma günü Meclis kararı alarak ilgili yerlere ulaştıralım” şeklinde konuştu.

Karaduvar’da fabrika atıklarından kaynaklanan ve denize deşarj edilen atıksularla ilgili yöneltilen soruları cevaplayan MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, “Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait olan bir dere yatağına özel şirket tarafından atıksu verildi. Biz de deşarj ruhsatı alırken bu tür alıcı ortamı olmayan yerlerde DSİ’den müsaade istiyoruz. Atıksu arıtma tesisini kursak bile deşarjı için yine izin alıyoruz.  Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaatımız var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ilgili firma hakkında gerekli yasal işlemler takip ediliyor. Bizim de bu konularla ilgili yazılı uyarımız var.  Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü birimimizde bu tür deşarjları yapanlar, paket arıtma olup çalıştırmayıp, gece sahile deşarj edenler hakkında yasal müracaatlar ve yazılı uyarılarımız var” diye belirtti.

“Şiddet yok, olayı başka yönlere çekmeyin!”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı birinci birleşiminde, meclis üyeleri tarafından sorulan ve geçtiğimiz günlerde gündemi meşgul eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde çalışan kadın personelin amiri tarafından darp edildiği iddialarıyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Kocamaz, iddia edildiği gibi ortada şiddet olmadığını dile getirerek, “Ben detaya girmek istemiyorum ama o hanımefendiyle ilgili daha önce de bazı konular oldu. Kendisini dışarıda mühendis diye lanse ediyor. Fakat daha liseyi bile dışarıdan yeni bitirdi. Bu konuda arkadaşlarımız daha hassas davranıp, olayın detayını öğrendikten sonra gerekli girişimlerde bulunurlarsa çok daha sağlıklı olur. Yoksa herkes herkesi kullanmak ister. Yani bu hanımefendi de birçok insanı kullanmak istiyor. Bununla ilgili daha önceden de soruşturmalar yapılmış ve gerçekten davranış bozukluğu olduğu kesin. Raporla alakalı da sahte rapor hangisi, o da tartışılır. Bunlar adliyeye intikal etmiş ve mutlaka orada bunların tespiti de yapılacak. Şiddet falan yok, siz olayı başka yönlere çekmeyin” dedi.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 11 Ekim Çarşamba başlayacak olan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne meclis üyelerini davet ederek, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temenni etti.

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3