:

:

:

Koçak, TOBB Genel Kurulunda Konuştu

Tarsus Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin genel kuruluna katıldı.
Tarih: 25 Mayıs 2017 Perşembe 10:05
Koçak, TOBB Genel Kurulunda Konuştu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Koçak, TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak 73.sü yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

Koçak, konuşmasında şunları söyledi:

Birliğimizin 73. Genel Kurulu hayırlı olsun. Sizleri TOBB Dış İlişkiler Komisyonu adına, saygıyla selamlıyorum.

Birliğimiz, ülkemizin tanıtımına ve iş dünyamızın dünya ekonomisi ile entegre olma sürecine değer katmaya yönelik çalışmalarını, geride bıraktığımız faaliyet döneminde sürdürdü.

TOBB olarak dünyada benzeri olmayan bir etki alanımız var.

Atlantik ile Pasifik arasında, yani Avrupa’dan Çin’e kadar, tüm küresel iş örgütlerinin yönetimindeyiz.

Bunu başaran dünyada başka bir meslek örgütü yok!

Bu sayede tüm dünyada, ülkemizin, müteşebbisimizin sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz.

15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında, etkili bir ekonomi diplomasisi yürüttük.  Devletimizin resmi diplomasi sürecine, özel sektörün azami desteğini sağladık.

Yurtdışındaki bilgi kirliliğini ve ülkemiz aleyhine oluşturulmak istenen algıları önlemek için,  tüm networkümüzü hareket geçirdik.

5 kıtada, 98 ülkedeki muhataplarımızla ve 25 çok uluslu iş örgütüyle temas kurduk.

Ülkemizde yaşananları ilk elden anlattık.Türkiye’de yatırım yapmış en büyük 300 uluslararası şirketi, Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Başbakanımızla bir araya getirdik.

Dünya ekonomisi ve dünya ticareti, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı, Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinin sonucu ile hızla korumacılık tehdidiyle karşı karşıyadır.

Birliğimizin üyesi bulunduğu Milletlerarası Ticaret Odası, Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres), İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası, Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odası, ECO Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası, D-8 Ticaret ve Sanayi Odası, Balkan Odalar Birliği, Latin Amerika Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği gibi çok sayıda küresel ve bölgesel oda networkü ile ilişkilerimiz yoğun bir şekilde sürdürüldü.

Birlik Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası, Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkan Vekilliğine yeniden seçildi. Buradan Sayın Başkanımızı kutluyorum.

Yıl içinde, Birliğimiz Körfez İşbirliği Konseyi Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ile işbirliğinde Bahreyn’de yoğun katılımlı “2 inci Türk-Körfez İş ve Yatırım Forumunu gerçekleştirdi.

Aynı şekilde, Arap Odalar Birliği ile imzalanan anlaşma ile Türk-Arap Ticaret Odasını kurduk.

Konuşmama son verirken, Komisyonumuza uygun çalışma ortamı sağlayan, başta Birlik Başkanımız olmak üzere, Birliğimiz Genel Sekreteri ve Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2