:

:

:

Kapalı Semt Pazarlarının Sayısı Artacak

Başkan Şevket Can, “Pazar Alışverişi Türkiye’deki Her Evin Vazgeçilmezidir”
Tarih: 5 Temmuz 2018 Perşembe 10:58
Kapalı Semt Pazarlarının Sayısı Artacak
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, üç ayrı mahallede yapımı devam eden kapalı semt pazar inşaatlarını yerinde inceledi.

Tarsus’un Anıt, Cumhuriyet ve Yarbay Şemsettin Mahallelerinde yapımı devam eden semt pazarlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şevket Can, semt pazar inşaatlarının bu yıl içerisinde tamamlanması için çalışmaların son hızla devam ettiğini belirtti.

-KAPALI SEMT PAZARLARININ ÖNEMİ BÜYÜK-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlar açısından da kapalı pazarların büyük önemi olduğuna dikkat çekti.         

Semt pazarlarının Türk alışveriş kültüründeki en önemli yeri ise insanların kaynaştığı, selamlaştığı ve konuştuğu yerler olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Şevket Can, “Sokak alışverişi kültürünün mabedi olan ve her türlü sesi, rengi, kokuyu içinde barındıran semt pazarları büyük, küçük her yaştan insanın uğrak yeri oluyor. Pazar alışverişi Türkiye’deki her evin vazgeçilmezidir. Haftanın belli günleri, belli semtlerde kurulan pazarlarda birçok farklı ürünü bulmak mümkün oluyor.

Semt pazarlarının Türk alışveriş kültüründeki en önemli yeri ise insanların kaynaştığı, selamlaştığı ve konuştuğu yerler olmasıdır. Her hafta düzenli olarak pazara giden kişiler bir süre sonra birbirlerini tanır ve konuşmaya, ilişkiler kurmaya başlarlar.

Toplumsal kaynaşmanın ve milli bilincin oluştuğu noktalardır pazarlar.

 Kış aylarında yağışlı havalardan, yaz aylarında ise güneşten korunmada büyük önem kazanan kapalı pazarlar, aynı zamanda bulunduğu yer itibariyle araç sahiplerinin park yeri sorunu yaşamamasında da etken oluyor”dedi.

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2